3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kalitesiz yakıt halkı zehirliyor

Siirt'te kış mevsiminde kalitesiz yakıt kullanımının hava kirliliğine sebebiyet verdiği belirtildi.

Kent genelinde kalitesiz yakacak kullanılması nedeniyle başgösteren hava kirliliği, vatandaşların tepkisini çekiyor. Yetkililerden soruna çözüm getirilmesini isteyen vatandaşlar, bu konuda çalışma yapılmamasından yakınıyor. Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin bastırmasıyla kullanılan açık kömürün hava kirliliğine sebep olduğunu belirterek, bu durumun önüne geçmek için vatandaşlardan kapalı çuvallarda satılan ithal kömür kullanmalarını istedi.

Vatandaşlar ise maddi durumları iyi olmadığı gerekçesiyle, bütçelerinin elverdiği yakıtı kullandıklarını, ancak hava kirliliğinin de önüne geçemediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 15:35:59
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talha genç IP: 85.106.225.xxx Tarih : 7.12.2005 13:31:22
2004 yılında siirtteki tüm apartmanlara (özel ve kamu) baca filtresi takılması gündeme geldi. Belediye yetkilileri önce bunun zorunlu hatta filtre taktırmayanlara ağır cezalar getirileceğini duyurdu. Ancak; dedikleriyle kaldılar... Filtre taktıran 3-5 bina da taktığına bin pişman oldu. Bunun yegane sorumlusu BELEDİYEDİR. Halbuki çok bir filtre çıkan dumanın en az yüzde 80 ini temizler. Kapalı çuval kömür çözüm değil!