3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Mevlana anıldı

Mevlana, İbrahim Hakkı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Siirt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bir konferansla anıldı.

Konferanstan önce vakıf adına konuşan Mehmet Emin Genç, 12 Mayıs 1993 tarihinde kurulan vakfın, gayesinin vatana-millete sahip çıkan, hoşgörü ve yardımlaşmayı amaç edinen neşiller yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Özel Celal Değer İlköğretim Okulu öğrencilerinin minik semazenlerinin gösterisinin ardından eğitimci-yazar Muammer Erdönmez, Mevlana'yı anlattı. Erdönmez, "Günümüzde sıkıntılar çeken toplumların Mevlana gibi insan sevgisinin sembolü olan şahsiyetleri iyi tanımaları gerekir." dedi.

Erdönmez, "Mevlana bütün insanlığın Mevlana'sıdır. Kainatın sevgisi mayadır. Mevlana bu sevgiyi özümsemiş ve sesini çağlar sonrasına duyurabilmiştir. Onun atmosferine girenler huzur bulur. Mevlana felsefesinden uzaklaşıldığı günümüzde en çok istismar edilen 2 konu sevgi ve barıştır. Ülkeleri işgal edenler bunu barış, milletler arasına her türlü fitneyi sokanlar da bunu sevgi adına yaptıklarını söylüyorlar." diye konuştu.

Eğitimci-yazar Muammer Erdönmez, tarihte milletimizin gittiği yerlere vefa, sevgi ve hoşgörü götürdüğünü ifade ederek, "Ecdadımız gittiği yerlere yol, köprü, cami ve din özgürlüğü götürmüştür. Atalarımız Çanakkale"de koyun koyuna kardeşçe yatıyor. İçimizde sevgi olduğu sürece hiç kimse beraberliğimizi bozamaz. Osmanlı askeri geçtiği bahçelerde aldığı üzüm bedeline karşı altın bırakıp gitmiştir. Sevgi bizim bahçelerimizin yamaçlarının gülüdür." dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, konferansın bitiminde konuşmacı Erdönmez'e çiçek verdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?