3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Minik Veysel'in yaşama savaşı

Siirt'te yaşayan Burgaz ailesi, ilik ameliyatı olması gereken 5 yaşındaki oğulları için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Doğan Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuklu Burgaz ailesi, Akdeniz anemisi olarak bilinen 'Talasemi' hastalığına yakalanan ve ilik ameliyatı olması gereken 5 yaşındaki oğulları Veysel Burgaz'ı, ekonomik imkanlarının yetersizliği dolayısıyla tedavi ettirememenin sıkıntısını yaşıyor.

Çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen baba Yılmaz Burgaz, her ay çocukları Veysel'e kan nakli yaptırdıklarını anlatırken, anne Gülten Burgaz, "Oğlumu bütün hastanelere götürdük. 55 milyar lira ilik ameliyatı parası istediler. Doktorlar ilik ameliyatı olduğu takdirde çocuğumuzun iyileşeceğini söyledi, ama maddi olanaklarımız istenen parayı karşılamakta yetersiz kalıyor.

Beyimin hamallık yaparak kazandığı parayla geçiniyoruz. Beyimin günlük kazancı 25 YTL'dir. Ben nasıl yavrumu tedavi ettireyim. 25 YTL bizim beslenmemize yetmezken, yavruma nasıl bakayım. Buradan yetkililere ve devlet büyüklerine sesleniyorum: 'Lütfen çocuğumu kurtarın'. Doktorlar, 2 yıl ömür biçtiler oğluma. Tedavi olmazsa göz göre göre ölecek yavrum. Ben yavrumun ölmesini istemiyorum" dedi. Burgaz ailesi, 5 yaşındaki çocuklarının tedavisi için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:58:35
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 16:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?