3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

ÖSS adaylarına danışma merkezi müjdesi

Siirt’te öğrenci seçme sınavına (ÖSS) yönelik olarak, öğrencilerin doğru tercih yapmaları amacıyla 25 Temmuz – 3 Ağustos 2005 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezinde bilgisayar destekli “Öğrenci Danışma Merkezi” kuruldu.

Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar bir açıklama yaptı.

Açıklamada : “Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları çerçevesinde eğitimde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri temelde; öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizil güçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yönelik olarak planlanmakta, öğrencilerimizin her türlü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanması hedeflenmektedir” denildi.

Açıklamanın son bölümünde ise: “Eğitim sürecinde her öğrenciye; kendine uygun mesleğe yönelmesi, iş yaşamına ve mesleğe hazırlanması için gerekli rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri verilmesine rağmen yüksek öğrenime geçişte bir çok konuda giderilmesi mümkün olmayan yanlışlar yapıldığını, yapılan yanlışların temelinde; adayların yetenekleri, değerleri, mesleki ilgileri, meslek seçme ölçütleri, yüksek öğretim programları, program tercihlerinde dikkat edilmesi gereken önemli konular vb. bir çok konuda; bilgiye ulaşamamak, bilgiyi değerlendirememek, çevresel etkiyi kontrol edememek gibi nedenler yer almaktadır. ÖSS kullanım kılavuzlarında belirtildiği halde, yapılan yanlışların yarattığı psikolojik sorunları güç olmakta, yaşadıkları mutsuzlukları yok etmek mümkün olamamaktadır” görüşlerine yer verildi.

Hİfzullah Eryeşil / Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 12:04:20
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 20:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?