3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Otobüsler özelleştiriliyor

Şehir içi ulaşım taşımacılığını 24 hat ve 17 otobüs ve 30 şoförle sağlamaya çalışan Siirt Belediyesi hatlarını otobüsleriyle beraber satma kararı almıştı.

İl Trafik Komisyonunca da oy birliğiyle karara bağlanan özelleştirme devam ediyor. Otobüs ile yolcu taşıma hattının ayrı ayrı ihale edilerek 10 yıl süreyle kiraya verileceği ilan edilmişti. 17 otobüsten pazarlık usulü ile satışı yapıldı.

Otobüslerin satışı ile 150 Milyar 922 milyon TL gelir elde edildi. Satılan 5 hattan 10 yıllık toplam 354 milyar 300 Milyon TL gelir elde edildi.

Hatların %30’nun peşin ve geri kalan diğer para ise 10 ay içinde tahsil edilecektir.

Belediye Başkanı Mervan Gül "Belediye Otobüslerini yönetime geldiğimiz günden bu yana mercek altına aldık. Karşılaştığım tablo maalesef iç açıcı değildi. 24 hatta çalışan 17 otobüsümüzden 14’ünü ancak faal hale getirebildik. 30 şoförü de görevlendirdik. Bunların yakıtları ve arızalarıyla birlikte şoför masrafları Belediyeyi her ay ortalama 100 milyar zarara uğratıyordu. Buna rağmen Özel sektörün hizmet kalitesine ulaşamıyorduk. Şimdi hem hatları hem de otobüsleri özelleştirerek büyük rahatlama olacaktır. “Küçülerek büyüme” hedefimizin bir ayağı da buydu. Bu özelleştirme ile halkımıza daha kaliteli hizmetler getireceğiz. Şimdiden otobüs ve hatları alanlara ve geri kalanları alacaklara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?