3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Restarasyon çalışmalarını denetledi

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, restorasyon çalışmaları devam eden Siirt Kültür ve Sanat Evi ile Aydınlar İlçesi'nde inşaat çalışmaları süren İbrahim Hakkı Hz. Külliyesi ve Kubbet-Ul Hassa mekanlarında incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve Kültür Turizm İl Müdürü Yaşar Baran ile birlikte Siirt Kültür ve Sanat Evi'ne giden Vali Mutlu, inşaat mühendisi Tekin Öztemiz ve cas ustalarından devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Siirt'in Conkbayır Mahallesi'nde bulunan ve yapılan araştırmalar neticesinde 120 yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen Siirt Kültür ve Sanat Evi, daha önce "Kültür Varlığı" özelliğinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Kültür ve Tabiat Kurulu'nca koruma altına alınmıştı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, burada yaptığı açıklamada, kentin tarihi yapı mimarisinin devam ettirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, tarihi ve kültürel özelliğiyle koruma altında olan cas evini aslına uygun bir şekilde restore ederek, bu eseri kültür ve sanat evi olarak, Siirt'in kültür ve sanat hayatına kazandıracaklarını söyledi.

Siirt Valiliği'nce, kültür ve sanat evi için gerekli olan cas maddesini elde etmek üzere cas ocağı kiralanarak çalışmaların başlatıldığını belirten Vali Mutlu, "Kültür ve sanat evinin restorasyon çalışmaları İl Özel İdaresi'nce 53 bin YTL'ye ihale edildi. Ev, bu kapsamda çatı, sıva ve merdiven işleri yapılarak, mümkün olan en kısa zaman içerisinde bitirilecektir" dedi.

Siirt Kültür ve Sanat Evi'ndeki incelemelerini tamamlayan Vali Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra Aydınlar (Tillo) İlçesi'ne geçti.

Vali Mutlu, kentin inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olan Aydınlar İlçesi'nde de inşaatı devam eden ve içinde kültür merkezi, tarihi sosyal mekanlar, misafirhane, kütüphane ve birçok bölümlerin de olacağı İbrahim Hakkı Hz. Külliyesi ile Kubbet-Ul Hassa'da (Hassa Hatun Tepesi) yapımı devam eden park, yeşil alan ve peyzaj çalışmaları hakkında Kaymakam Metin Demirel'den brifing aldı. Projelerin kısa zamanda bitirilmesinin, ilçenin turizm etkinliklerine hız kazandırılması bakımından önem arz ettiğini ifade eden Vali Mutlu, "Bu amaçla, dinlenme ve piknik faaliyetlerini bir arada toplayacak olan bu projeleri yakından takip ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 15:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?