3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Siirt ağaçlandırılıyor

Siirt Belediyesi ile Toprak Erozyonuyla Mücadele Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Siirt Şubesi'nin katkılarıyla başlatılan "Siirt'i Yeşile Bürüme" adlı ağaçlandırma kampanyası devam ediyor.

Siirt Belediyesi ile TEMA Vakfı tarafından Zübeyde Hanım ve Mehmetçik İlköğretim okullarında yapılan ağaçlandırma kampanyasına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fethi Suay, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Danış ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Mervan Gül, yaptığı açıklamada, Siirt'te ağaçsız okul ve bahçe kalmayacağını, bu konuda çalışmalarının büyük bir hızla devam edeceğini belirterek, "Siirt'te faaliyet gösteren ilköğretim, lise ve dengi okulların bahçelerinde ağaçlandırma konusunda büyük çalışmalarımız var ve büyük bir hızla devam etmektedir. Hedefimiz olan 20 bin ağacın dikimi gerçekleştiriliyor. Her okula 45-50 adet arası ağaç dikiyoruz. Bu güzel okullarımıza da yaklaşık 45'şer fidan dikiyoruz. Amacımız, Siirt'i kötü görünümden kurtarmak ve yeşile bürümektir. Kentimizde çeşit çeşit ağaçlandırma kampanyaları düzenledik ve kampanyalarımız devam etmektedir. Siirt, en güzel şeklini alıp, yeşil bir il haline gelecektir. Kıyametin kopacağını bilsen bile elindeki ağacı dikeceksin" dedi.

Zübeyde Hanım ve Mehmetçik İlköğretim okullarında gerçekleştirilen kampanyada, Belediye Başkanı Gül ve öğrenciler, beraber fidan dikip hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?