3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Siirt yatırımcıya göz kırpıyor

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, temeli yeni atılan İBAS Boya Fabrikası hakkında bilgi vererek, fabrikanın yararlarını anlattı.

STSO Başkanı Kuzu, yaptığı yazılı açıklamada, Siirt'te uygun işletmelerin kurulacağını, bu sayede hem tarım ve hayvancılığın gelişeceğini hem de üretilen malların il ekonomisine katkısının artacağını söyledi.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilk müracaat eden İBAS A.Ş.'nin boya fabrikası yatırımının, ülke genelindeki iş adamlarına örnek olmasını arzu ettiklerini ifade eden Kuzu, "Siirt OSB, küçük ve orta ölçekli yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için oldukça cazip, ilave devlet desteklerinden yararlanabilme imkanlarının olduğu bir yerdir. Yatırım yapabilmek için Organize Sanayi Bölgesi yönetimine müracaat ederek, uygun büyüklükte sanayi parselini 5084 ve 5350 sayılı teşvik kanunu gereği 30 işçi çalıştırmak kaydıyla bedava veya daha az işçi çalıştıracaksa, organize bölgemizi yönetim kurulunun belirleyeceği düşük arazi fiyatlarıyla taksit imkanlarıyla da müteşebbislerin emrine veriyoruz" dedi.

OSB'de yatırım yapmanın birçok avantajı olduğunu açıklayan STSO Başkanı Kuzu, "Çalıştıracakları işçilerin ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin tamamı, muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk edilen vergiden terkin edilir. SSK primi işveren paylardan yüzde 100 hazinece karşılanır. OSB içindeki işletmeler için yüzde 50'ye varan enerji indirimi gibi destekler de mevcuttur. Organize Sanayi Bölgemize ilk müracaat eden İBAS A.Ş.'nin ilimize gösterdiği ilgiyi, ülke genelindeki iş adamlarının da göstermesini bekliyoruz. İBAS A.Ş. plastik ve yağlı boya imalatını, modern makine ve tesislerde yılda 3 bin ton üretim hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgemizde bu ilki gerçekleştiren İBAS A.Ş. yetkililerine, memleketimiz Siirt'i tercih etmeleri nedeniyle teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 14:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?