3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Siirt yemyeşil olacak

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Belediye Başkanı Mervan Gül, "Yeşil Bir Siirt İçin" adlı ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde lise ve dengi okullara ağaç dikti.

Siirt Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı tarafından organize edilen "Yeşil Bir Siirt İçin" adlı ağaçlandırma kampanyası devam ediyor. Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki ağaç dikimine, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Mervan Gül, Milli Eğitim İl Müdürü Şerafettin Demirel, belediye encümenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ağaçlandırma yapıldığı sırada bir konuşma yapan Vali Mutlu, "Siirt'te yeşilin olması, kentin yeşile bürünmesi, bence dünyanın en hayırlı ve en güzel icraatıdır. Kıyametin kopacağını bilsen bile, elinde hazır bulunan ağacı dikeceksin. Siirt'te ağaçlandırmanın hedefi 20 bin, ama Siirt'in nüfusu 100 bin. Siirt'e 100 bin ağaç dikilmeli. Siirt Belediyesi'nin çalışmaları gayet memnuniyet vericidir. Bu vesileyle Siirt'te bu çalışmalarda yetkili olan ve bu çalışmayı başlatan TEMA Vakfı Siirt Şube Sorumlusu Hasan Gök ve Belediye Başkanı Mervan Gül'e teşekkür eder, çalışmalarından dolayı tebrik ederim" dedi.

Belediye Başkanı Gül ise, Siirt'te ağaçlandırma projesinde hedeflerinin 20 bin ağaç olduğunu ve hedeflerinin üstüne çıkacaklarını belirterek, kötü görünüm sağlayan yerlere ağaçlandırmanın devam edeceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?