4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Siirt yeşile bürünecek

Siirt Belediyesi Başkanı Mervan Gül, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ağaç budama işlemlerinin sürdüğünü belirterek, vatandaşları kendi başlarına budama yapmamaları konusunda uyardı.

Başkan Gül, "Siirt'i Yeşile Bürüme" adlı ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Siirt'in güzelleştirilmesi, bol ağaçlı ve yeşil alanlara kavuşturulması için 1 yıllık bir zaman zarfında, çeşitli türde yaklaşık 20 bin ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bahar aylarının gelmesiyle park, refüj, kavşak ve kaldırımlarla piknik ve mesire alanlarında bulunan ağaçların budama işlemlerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından devam edildiğini söyleyen Gül, "Zaman zaman vatandaşlarımızın eline bir testere alarak ağaçları budamaya çalıştıklarını görmekteyiz. Bilinçsiz bir şekilde, gelişigüzel budanan bu ağaçların yanlış budama yüzünden zamanla kuruduğunu görmek içimizi yakıyor.

Vatandaşlarımızı kendi başlarına ağaç budamamaları konusunda uyarıyoruz. Siirt'te yeşili koruma ve ağaçlandırma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kentin gereken tüm bölgelerine fidan dikerek kentimizi oksijen dolu bir havaya kavuşturacağız. Siirt'i adeta bir orman görünümüne sokacağız, tek temennimiz budur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 19:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?