3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Temmuz ayında kar yağdı

Türkiye'nin büyük bir bölümü yaz sıcaklarıyla kavrulurken, Van-Ağrı karayolu üzerinde bulunan Tendürek Geçidi ve çevresinde kar yağışı meydana geldi.

Bölgeden geçen turistler Temmuz ayı içinde kar topu oynama keyfini yaşarken, bölgedeki tepelerde otlayan koyun ve keçi sürüleri, şiddetli soğuk karşısında donma tehlikesi yaşadı.

Gezi amaçlı bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, Van'dan Doğubayazıt İlçesi'ndeki İshak Paşa Sarayı, Nuh'un Gemisi ve Meteor Çukuru'nu ziyaret etmek için kullandıkları Tendürek Geçidi'nde karşılaştıkları kar manzarası karşısında şaşırdı. Şaşkınlarını gizleyemeyen turistler araçlarından inerek, kar topu oynadı. Belli bir süre kar topu oynayarak stres atan turistler, tekrar araçlarına binerek yollarına devam etti.

Öte yandan, bölgede yağan kar yağışı nedeniyle Tendürek yaylalarında otlatılan hayvanların bir kısmı telef olurken, bazıları ise donma tehlikesi geçirdi. Vatandaşlar, donma tehlikesi geçiren hayvanlarını kurtarmak için vatandaşlar yaylalara akın ederken, Turist Rehberi Engin Pişkin ise bölgede Temmuz ayı ortalarında ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştığını söyledi. Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karases köyü sakinlerine ait tarım arazilerinin büyük bir bölümünü ise sel suları altında kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 11:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?