3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Uçak yangını 2 dakikada söndürüldü

Siirt Havaimanı Müdürlüğü'nde, "Uçak Yangın Tatbikatı" düzenlendi. Gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmayacak görüntülere sahne oldu.

Tatbikat gereği çıkan yangını söndürmek için 6 itfaiye personeli 250 litre benzin, 500 litre motorin, 6 ton su, 200 litre köpük ve 250 litre kuru kimyevi toz madde kullandı. Tatbikatta itfaiye timleri çok kısa sürede olay yerine gelerek yangını 2 dakika içinde söndürdü. Tatbikatta temsili yaralılar ise, hemen ambulansa bindirilip tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edildi. Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta, itfaiye ekiplerinin performansı takdir topladı.

Tatbikata Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi ekiplerinin de destek verdiğini belirten Siirt Havalimanı Müdürü Vedat Sayın, "Temennimiz bu tatbikatın gerçek anlamda yaşanmamasıdır. İtfaiye teşkilatımızın araç ve gereçleriyle personel yönünden daima bu tür olaylara hazırlıklı olması gerekmektedir. Görüldüğü gibi tatbikatımızda personellerimiz 2 dakikalık kısa bir sürede görevlerini tamamlayıp yangını söndürdüler. Kuru kimyevi toz ile aracımız ilk müdahalesini yaptı. Su köpük sistemi ile yangın söndürüldü. Bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?