3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Vali kirvelik, protokol hamilik yaptı

Siirt Belediyesi, Özel Siirt Hayat Hastanesi katkılarıyla bin yoksul çocuğu sünnet ettirdi. Belediye Başkanı Mervan Gül ile Siirt Özel Hayat Hastanesi Baştabibi Yasin Sarı'nın katkılarıyla yapılan sünnet şöleni, Kızlar Tepesi Belediye Anfi Tiyatrosu Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bin çocuğun sünnet ettirildiği 4 gün süren programa Vali Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Siirt milletvekilleri Öner Ergenç ve Öner Gülyeşil, İl Müftüsü Mustafa Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda çocuklara sünnet elbiselerinin giydirilmesinden sonra ellerine kına yakıldı ve sünnet işlemi gerçekleştirildi. Sünnet ettirilecek bazı çocuklar halay çekerken, bazı çocuklar ise şölen öncesinde düzenlenen müzik programında söyledikleri birbirinden güzel türkülerle davetlileri coşturdu.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, kirvelik yaptığı çocuklara birer altın taktı. Sünnet sırasında ağlayan çocuklar, kirvelik yapan protokol mensupları tarafından sakinleştirilmeyi çalışıldı. Törende konuşan Başkan Mervan Gül, "Bu çalışmada amacımız, yardıma muhtaç insanları sevindirmek ve mutlu etmektir. Biraz olsun bu yoksullara yardımcı olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Dünyaca ünlü illüzyonist Sermet Erkin'in gösterisiyle başlayan şölende, mahalli sanatçılar tarafından konser verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?