3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Vali'den örnek davranış

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Siirt Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklarla iftar yemeği yedi.

Yurdun yemek salonunda gerçekleşen iftar yemeğine, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ve oğlu Oğuzhan Mutlu'nun yanı sıra, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, Yurt Müdürü Turan Geyik ve yurtta kalan çocuklar katıldı.

Vali Mutlu, yemeğin ardından çocuklarla sohbet etti ve isteklerinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine çocuklar adına söz alan lise son sınıf öğrencileri Yunus Artuç ve Muhittin Beydoğan, yurtta bilgisayar, folklor, judo, teakwando, yüzme, satranç ve halı saha maçı faaliyetleri yapmak istediklerini dile getirerek, bunun için kendilerine imkan sağlanması konusunda Vali'den istekte bulundu.

Ayrıca, yurdun karşısında bulunan hayvan pazarından çok rahatsız olduklarını söyleyen çocuklar, bu pazarın bir an önce başka bir yere taşınmasını istedi. Yurtta yetişen çocukların söz alarak kendilerini ifade etmelerini, ihtiyaçlarını dile getirmelerini çok önemsediğini ifade eden Vali Mutlu, en kısa sürede yurda bilgisayar salonu kazandıracaklarını söyledi.

Çocuklardan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yurt bünyesinde kurdukları folklor ekibi ile katılmalarını isteyen Vali Mutlu, bunun halk oyunları konusunda bir başlangıç olacağını, ileriki günlerde de bu konuda kurs açılması için gerekli talimatlarının olacağını açıkladı.

Tüm masrafları Valilik olarak kendisinin üstleneceği halı sahada bir futbol turnuvası yapacaklarını çocuklara anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ancak bu konuda bir şartı olduğunu söyleyerek, çocukların kuracağı takımda kendisinin de oynamayı arzu ettiğini ifade etti. Vali, yüzme sporu konusunda da Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yarı olimpik 100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu'nda günü ve saati daha sonra tespit edilmek kaydıyla, havuz tahsis edeceğini de çocukların alkışları arasında açıkladı.

Çocuklara hayata dair bazı nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Hayata pozitif bakın, olumsuz olmayın. Moralinizi yüksek tutun. Kendinize güvenin. Şayet kendinize güvenirseniz çok şeyler başarabilirsiniz. Hayatı zorlaştırmak ve kolaylaştırmak size bağlıdır. Yurtta, güzel alışkanlıklar ve arkadaşlıklar edinin. Başta kendinizi olmak üzere herkesi sevin. Bizler, sizin hayatta başarılı olmanız için büyük bir gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ardından Saraçoğlu Çocuk Yuvası'na geçen Vali Mutlu ve beraberindekiler, burada koruma altında bulunan çocuklara çikolata ikram etti. Çocukların söyledikleri şarkılara da eşlik eden Vali, daha sonra çocukları etrafına toplayarak birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Saraçoğlu Çocuk Yuvası yetkililerinden bilgi alan Vali Mutlu, çocuk yuvasına bundan sonra da gereken ilgiyi göstereceğini söyleyerek, yuvada çok ihtiyaç duyulan sosyal hizmetler uzmanı kadrosuna gereken atamayı yaptığını ve göreve başlattırdığını açıkladı. Yuvayı çocuklar için biraz soğuk bulduğunu belirterek, bu konuda daha duyarlı olunması konusunda yetkilileri uyardı.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 23:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?