4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Varı yoka hayrı muhtaca ulaştırma' kampanyası

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu’nun “Sosyal Yardımlar ve Sosyal Hizmetler” çalışmaları kapsamında maddi durumu iyi olmayan aileler için başlattığı yardım toplama kampanyası devam ediyor.

Gül Mutlu’nun, “Var’ı Yok’a Hayrı Muhtaca Ulaştırma” prensibi ile başlattığı kampanyaya hayırseverler ilgi göstererek yardım ve destek veriyor.

Yardım toplama kampanyası ile ilgili olarak geçen hafta sivil toplum örgütleri ile işadamları ve esnaf vatandaşlara birer mektup yazan Gül Mutlu, “Yardımlaşma ve paylaşmanın mutluluğunu bir kez daha yaşamak için sizleri bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Fakir ve muhtaç insanlarımıza az çok demeden yapabileceğiniz yardımlar, hem fakirlerimizi hem de bizi mutlu edecektir” dedi.

Hayırsever vatandaşların devam eden yardım kampanyasına muhtelif bağışları sürüyor. Hamiyetperverler beyaz eşyadan yorgan-yatağa, çek-yattan mutfak eşyasına kadar çeşitli eşyaları kampanyaya bağışlamak istediklerini yetkililere ilettikleri açıklandı.

Bu çerçevede hafta içinde hayırseverlerin aralarında beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, ocak), muhtelif giyim malzemeleri (kazak, gömlek, bot, pantolon, bayan giyim takımları), gıda maddeleri (pirinç, makarna, sıvı yağ, şeker, salça, tuz, piliç, et), temizlik malzemeleri (sabun, deterjan), kitap, defter ve kırtasiye malzemeleri ile kanepe, sandalye, halı, sehpa, ütü ve ütü masası, yorgan, nevresim, bebek taşıma çantası gibi bağışları görevliler tarafından teslim alınarak tasnif edildi.

Hayırseverlerin yaptığı bu yardımlar daha önce tesbit edilen yardıma muhtaç ailelere tutanak karşılığında teslim edildi.

Teslim alınan bu bağışların yanı sıra, taahhüt edilen bağışların da peyder pey alınacağı kaydedildi. Öte yandan mobilya ve halı bayileri de dönemler halinde düzenledikleri değiştirme kampanyalarında gelecek olan kullanılabilir eşyaları kampanyaya bağışlayacaklarını bildirdiler.

Başlattığı kampanya ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gül Mutlu, “Devletimizin yardıma muhtaç aileler için Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla yaptığı yardımların; hayırsever halkımız tarafından da paylaşıldığını görmekten büyük bir mutluluk yaşıyorum. Siirtlilerin kampanyaya gösterdiği teveccüh takdire şayandır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onların bu anlamlı bağışlarıyla yoksul vatandaşlarımızın bazı ihtiyaçları giderilmiş olacaktır” dedi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 00:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?