19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Cizre'yi tanıtım gecesi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde faaliyet gösteren "Cizre Tarih Kültür, Turizm, Çevre ve Eğitim Derneği"nin tanıtım gecesi yapıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen tanıtım gecesinde Cizreliler saatlerce eğlendi. Gecede bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, derneğin açılmasında emeği geçenleri kutladığını ifade ederek, "Böyle bir gecede ve böyle memleket sorunlarına sahip çıkan insanlarla birarada bulunmak, benim için büyük bir onurdur. Bugün bu derneğin açılması çok büyük bir adımdır Cizre için. Bizler, Nuh Peygamber'in diyarındayız. Bizler, ilim irfan dağıtan İsmail El-Ebuliz'in torunlarıyız ve onlardan kalan bu güzel memleketi yaşatıp korumak en büyük vazifemizdir.

Tarih ve kültürel değerler açısından çok zengin olan ilçemizde bu eserlerin korunması için bu meseleye sahip çıktınız. Bizler böyle memleket sorunlarına hep birlikte sahip çıktıkça yarın sırtımız yere gelmez. Memleket hayrına atılacak her adımın arkasındayız, her güzel işin arkasındayız, peşindeyiz ve önündeyiz. Destek çıkmaya her zaman hazırız. Bu derneğin açılmasında emekleri olan herkesi kutluyorum. Ayrıca Dernek Başkanı Selman Güzeç'e de bu derneği kurduğu ve sahip çıktığı için teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Cizre Tarih, Kültür, Turizm, Çevre ve Eğitim Derneği Başkanı Selman Güzeç ise, 1 Ağustos 2005 tarihinde derneği kurduklarını belirterek, "Bu kurduğumuz dernekle Cizremiz'i bölgede, Türkiye'de ve yurt dışında tanıtmak, çağdaş uygarlık alanında ilerletmek, turizmde önemli bir yere getirmek, tarih, kültür ve folklorumuza sahip çıkmak amacındayız" diye konuştu.

Derneğin yürüteceği çalışmalardan da söz eden Başkan Güzeç, "Bu gece, derneğimizin ilk tanıtım gecesiydi. Dernek olarak ilk önce ilçemizdeki fakir ve sünnetsiz çocuklarımız için bir sünnet şöleni hazırlayacağız. Dışarıda okuyan ve yardıma muhtaç öğrencilerimize burs verip, eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız.

En önemlisi de, tarih kokan Cizremiz'de yıkılmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerimizi koruma amaçlı çalışmalarımız olacak. Bu tarihi değerlerimizden bir tanesi olan Yafes Köprüsü'nü restore edip, etrafını ışıklandırmayı amaçlıyoruz. Bunlar, ilk etapta yapacağımız faaliyetler olup, bu faaliyetlerin devamı basamak basamak gelecektir. Bizlere bugüne kadar destek çıkan sayın Şırnak Valimize, Cizre Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Emniyet İlçe Müdürümüze ve Cizre halkına, göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Derneğin tanıtım gecesinde Cizre'nin önde gelen iki yerel sanatçısı, geceye renk katan isimler oldu. İlk olarak Mesut Ciziri'nin sahne aldığı gecede konuklar, halay çekip oynadı. Mesut Ciziri'nin ardından sahneye çıkan Asker Cizrawi de geceyi şenlendiren isimlerin arasında yer aldı. Gece, folklor

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?