22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Başarılı gençlere övgü yağdı

İdil'den 85 öğrencinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (ÖSYS) herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna girmesi, yurt çapında büyük övgü topladı.

İdil Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürlüğünü arayan çok sayıda kişi tarihi başarıdan dolayı tebriklerini ilettiler.

İdilli gençlerin başarısı çeşitli gazete ve internet sitelerine de haber konusu oldu. Güneydoğu Ekspres gazetesi, “İdil’in büyük başarısı” başlıklı habere tam sayfa ayırırken, Doğu ve Güneydoğu’da dağıtımı yapılan İlkhaber gazetesi, yarım sayfa yer ayırdığı haberde İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in, “Bölgenin sorunları eğitimle çözülecek” sözlerini öne çıkardı. Türkiye gazetesi, geniş yer verdiği haberde “İdilli gençlerin büyük başarısı” başlığını kullanırken, Yeni Asya gazetesi “İdil’in eğitim atağı” başlığını kullandı. İdil’in ÖSS başarısı ile ilgili habere yer veren diğer yayın organları ve haber başlıkları şöyle:

Memurlar Net, “İdil İlçesi ÖSS’de tarih yazdı”

Mynet, “İdil İlçesi’nin ÖSS’deki tarihi başarısı”

Kenthaber, “İdil’in gururu oldular”

Haber 7 "İdil'de ÖSS başarısı sevinci"

Şırnak Haber, “İdil, ÖSS’de rekor kırdı”

Batman gazetesi, “Batmanlı Kaymakamın başarısı”

Batman gazetesi yazarı Zeki Gün de İlçemizi konu eden, "Başarıyı alkışlamak" başlıklı bir makale yazdı. Bu arada, İdil Kaymakamlığına gönderilen ve internet sitelerinde yer alan bazı yorumlar şöyle:

SAYIN KAYMAKAMIMIZ,

İdil'den 85 öğrencinin üniversiteyi kazandığını öğrendik ve gururlandık. İdil'de giderek yükselen başarı grafiğinde payınız büyüktür. Geçmişte ÇYDD'nin Hüseyin Parlak'la yaktığı Atatürk Ateşi sizin devamınızla sonuçlarını veriyor. Toplumsal kalkınma ve barışın yerleşmesine en güzel örnektir bu. Kutluyor, bu coşkunun artarak devamını diliyoruz.

Tüm ÇYDD'liler adına, Prof. Dr. Türkan Saylan

Genel Başkan.


BAŞARINIZI ALKIŞLIYORUZ

İdil'in tarihi başarısıyla gurur duyduk; ÖSYS sonuçlarına çok sevindik. Başarılı öğrencilerimizi ve öğrencilere bu ortamı sağlayan, her türlü desteği veren Kaymakamımız Sayın Hasan Tanrıseven'i tebrik ediyorum. Yolunuz açık, başarınız daim olsun.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı.

Sayın Kaymakamım,

İlçenizde 1992-1998 yılları arasında eşim ile birlikte öğretmen olarak görev yaptık. ilk görev yerimiz olması dolayısı ile İdil'i unutmamız pek mümkün olmuyor. Sitenizi zaman zaman ziyaret edip İdil ile ilgili bilgileri alıyoruz. Son haber bizleri çok memnun etti. ÖSS başarınız ile biz de en az sizin kadar mutlu olduk. Ülke kalkınmasında çok önemli olan eğitim alanındaki katkı ve başarılarınızın artması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Mehmet Çetin Şeker, İzmir.

Mustafa Alpay, Rıfat Arıç, Veysel Kadandır adlı öğrencileri bundan 7 yıl önce idil yiboda sınıf öğretmeni olarak çalışırken okuttum. Onlar benim ilk mezun ettiğim öğrencilerim; onlarla ayrıca gurur duyuyorum.

Zeynep Nesrin Şeker.

Arada sırada İdil.gov.tr'ye heyecanla giriyor haberleri alıyordum. Ama bu defa aldığım haberler beni çok duygulandırdı. Üniversite sınavındaki başarıları ve eski öğrencilerimin de aralarında olması beni çok gururlandırdı. Darısı arkadan gelenlere ...

İlknur Karataş.

Tebrikler.....!!!

Gençlerimizi tebrik ediyorum... İdilli bi genç olarak onlarla gurur duyuyorum. Özellikle bölgedeki kızların okutulmasında desteklerini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.. Bölgenin kalkınması için eğitime daha çok destek verilmeli...

Ayşe Oğrak.

İdilli hemşerilerimi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçenlere de teşekkürler...

073.

Hepinizin alnından öperim. Arkadaşlar hepinizi tek tek tebrik ederim. Dilerim sizin bu başarınız bulaşıcı olur ve sizden sonrakiler de bir başka başarı yaşatır.

Ece.

Bravo arkadaşlar

Bu sadece küçük bir örnek. Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesindeki arkadaşlara verilen imkanların sadece küçük bir bölümü bu arkadaşlara verilse, asıl başarılar ortaya çıkacaktır. Bu bölgemizden bu tür başarılı haberler gelmelidir artık. Kan, terör, şiddet haberlerinden sonra böyle bir haber çok güzel. Şimdi görev zamanı herkes taşın altına elini sokmalı ve aydınlık yarınlara merhaba demeliyiz. Hepinizi tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.

seymen_1977.

Bu Doğu’nun da artık eğitime önem verdiğinin en güzel örneği .. Bizlere İdillileri tebrik etmek düşer. Tebrikler

Gundi.

Sarf edilen emeğin karşılığını almış çocuklar ve tebrik ediyorum. Çocuklar azimli ve başarılı olmuşlar.

UBC.

Ben Şırnak’ta görev yapmış bir öğretmen olarak şunu söylemekte fayda buluyorum artık Doğu’da da insanlar tıpkı batıda olduğu gibi çocuklarını dersanelere gönderiyor. Sizlerle gurur duyuyorum. Şırnaklı öğrencilerim sizleri çok özledim....

bunya.

Ben 1988 yılında İdil Lisesinde öğretmenlik yapmıştım... O zamanda lise sonda 18 öğrenci vardı yanlış anımsamıyorsam 12 kişi kazanmıştı. Bütün okul o gün bayram havasına girmişti... İdil bunu hep yapıyor... onları kutluyor, eski öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum. Tüm İdillilere en içten selamlarımı gönderiyorum Onları sevgiyle saygıyla kucaklıyorum.

zekart.

Sezar’ın hakkını Sezar'a verelim. Bravo çocuklara, çalışıp emeklerinin karşılığını almışlar. Tebrikler İDİL....

diaspora_41.

Tebrikler, Kazanan öğrenci sayısının 85 değil çok daha fazla olması gerekiyor ama gene de tebrik ediyorum.

Mert Nisa.

Çalışmak başarıdır. Tüm devlet kurumları bir arada hareket ederse, eğitimcilere destek verirlerse ki bu çok önemli bir koşuldur, basarı gelir. Disiplin ve bilimsel akıl uygulandı mı sonuç alınır. Ancak ilköğretimden başlanarak yapılacak ciddi atılımlar daha büyük başarıların gelmesine yol açacaktır. Tebrik ediyorum ve tüm ülkemizde güzel başarıların gelmesini umut ediyorum.

Pankuş.

İDİL CAN-KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 00:50:40
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 06:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?