18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kız öğrenciler gururlandırdı

Yakın yıllara kadar kızların sadece ilkokula gönderildiği Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, bu yıl 15 kız öğrenci üniversiteyi kazandı.

İdilli kız öğrenciler, üniversiteyle tanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Nüfusunun üçte ikisinin köy ve mezralarda yaşadığı ve yakın yıllara kadar kızların sadece ilkokula gönderildiği İdil'de, bu sene kız öğrenciler büyük bir çıkış yaptı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonucunda 10'u örgün eğitim olmak üzere, 15 kız öğrenci herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna girmeye hak kazandı. Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında en alt sıradaki ilçelerden olan Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, genç kızlar da üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

ÖSYS başarısıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Hasan Tanrıseven, bu yıl ilk kez bu kadar kız öğrencinin İdil'den üniversiteyi kazandığını belirterek, "Yıllardır kaymakamlık ve sivil toplum örgütlerince yapılan çalışmalar, semerelerini verdi. Artık kızlarımız da kendi ayakları üzerinde durmak, para kazanıp ailede söz sahibi olmak istiyor. İdilli ailelerin, erkek çocukları gibi kızların da eğitimine önem vermesi, üniversite okumak için kızlarını İdil dışına göndermesi son derece sevindirici bir olay" dedi. Kaymakamlık olarak okumak isteyen kız öğrencilere her türlü desteği verdiklerini ifade eden Tanrıseven, ulaşım masrafından barınmaya, giyimden kırtasiyeye değin kız öğrencilere katkıda bulunduklarını söyledi.

ÖSYS sınavında yüksek öğretim kurumlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencileri makamında kabul eden Kaymakam Tanrıseven, kendisini ziyaret eden öğrencilerin eğitimine destek sözü verdi. Bugün başlayan üniversite kayıtları için İdil'den ayrılan gençlere, ilçeden ayrılmadan önce kaymakamlık yol masrafları için maddi yardımda bulundu.

Üniversiteyi kazanan İdilli öğrenciler, kayıt öncesi yapılan yardımdan dolayı Kaymakam Hasan Tanrıseven'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 12:08:05
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 12:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?