18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim atağına TRT'den büyük övgü

İdil’deki eğitim atağı her kesim tarafından takdir görüyor. TRG GAP Radyosu’nun güncel programında İdil’deki eğitim atağı konu edildi.

Programda, İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven, iki yıldan bu yana eğitime büyük önem verdiklerini, özellikle köy ve mezralarda yaşayan ailelerin kız çocuklarını okutması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. İdil’de 7000 bin çocuğa sağlık yardımı, 7500 öğrenciye de öğrenim yardımı yapıldığını belirten Kaymakam Hasan Tanrıseven, “Son bir yılda 2 trilyon liralık maddi yardımda bulunduk. 20005-2006 öğretim yılından itibaren ise köylerden liseye gelen kız öğrencilerin her türlü masraflarını karşılayacaklarını belirtti.”


“KIZLAR ÜNİVERSİTELİ OLDU”
Yakın bir geçmişe kadar, bazı ailelerin kızlarını liseye dahi göndermediğini belirten Hasan Tanrıseven, “Bu yıl 85 öğrencimiz üniversiteyi kazandı. Bunların arasında örgün eğitimi kazanan 10 kız öğrencimiz bulunuyor. Artık İdilli kızlar, üniversiteye de gidiyor. Biz de öğrencilerimizin bu başarı tablosundan son derece memnunuz” dedi.

İDİL KAYMAKAMINA ÖVGÜ
TRT GAP Radyosunun sunucusu da, İdil’den çok güzel haberler aldıklarını belirterek, bu başarılı tablonun yaşanmasında İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in büyük payı olduğunu belirtti. TRT Spikeri, “Bizlere çok güzel haberler verdiniz. Demek ki idareciler sorunları çözünce eğitimin önünde hiçbir engel kalmıyor. Sizleri Kutluyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” Şeklinde konuştu

Kent Haber İdil, Şırnak
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 22:45:54
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 08:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?