24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okul öncesi seferberlik

İdil Kaymakamlığı tarafından başlatılan "eğitim hamlesi" çerçevesinde 5 yerleşim yerinde anaokulu açılıyor.

Eğitimde yılların birikmiş sorunlarını gidermek amacıyla İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından başlatılan "eğitim hamlesi" devam ediyor. Kaymakamlıkça sürdürülen eğitim çalışmaları, bu kez de okul öncesi eğitimde yoğunlaştırıldı. Halen 2 anaokulu bulunan İdil'de, kaymakamlıkça 5 yeni anaokulu birden faaliyete giriyor.

Kaymakam Tanrıseven, özellikle kırsal kesimde yaşayan çocukların Türkçe konuşmasına ve sosyalleşmesine ivme kazandırmak için okul öncesi eğitimde yoğunlaşma kararı aldıklarını ifade ederek, bu çerçevede 5 yeni anaokulunu hizmete koyacaklarını söyledi.

İdil ilçe merkezinde 2 anaokulu bulunduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bu yıl Karalar Beldesi ile Oyalı, Pınarbaşı, Duru ve Ulak köylerinde anaokul binalarını öğretime hazır hale getirdik. Buralarda 8 yıllık eğitim çerçevesinde yeni okullar yapıldığı için 2 derslikli eski okul binaları atıl duruyordu.

Eski binalar genel onarımdan geçirilerek anaokuluna dönüştürüldü. Bu hafta, öğretmen ataması yapılarak anaokulları eğitime açılacak" dedi. İdil'in belde ve köylerinde ilk kez anaokulu açıldığını vurgulayan Tanrıseven, Vali Osman Güneş'in eğitim hizmetlerine tam destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, İdil Kaymakamlığı'nın 5 köye birden anaokulu açması, köyde yaşayan vatandaşları da memnun etti. Köylüler, çocuklarını anaokula kaydettirerek ilköğretime hazırlayacaklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 14:21:46
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 10:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?