2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Amerikalı'ya 1 yıl hapis

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan 11 Ağustos 2004 tarihinde Türkiye'ye giriş yaparken üzerinde mermi ve kar maskesi ele geçirilen Amerikalı Christian Culff, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 11 Ağustos 2004 tarihinde Irak'tan Habur Sınır Kapısı yoluyla Türkiye'ye giriş yapan ABD'li elektrik teknisyeni Christian Culff'un üzerinde Habur güvenlik güçlerince yapılan aramada, Kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait 2 adet şarjör, 80 adet mermi ve 1 adet kar maskesi ele geçirilmişti. Şırnak Ağır Cezası Mahkemesi'nce 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefetten yargılanan Culff, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Christian Culff'un avukatı İhsan Kalkan yaptığı açıklamada, "Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isterken çantasına bırakılan şarjör ve mermilerin bulunması üzerine tutuklanan müvekkilim, Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet' ile yargılandı. Müvekkilime verilen 1 yıllık hapis cezasını temyize çıkarmak için dosyayı Ankara Yargıtay'a gönderdik. Müvekkilim Christian Culff, Irak'ta bir firmada elektrik teknisyeni olarak çalışmaktadır. Amerika'ya dönmek için Türkiye üzerinden gitmek istedi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 13:11:09
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?