24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Soru sonru hastanelik oldu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a gitmek için 15 gündür kuyrukta bekleyen bir tanker şoförünün, polisler tarafından darp edildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, dün saat 18.20 sıralarında Habur'a gitmek üzere 15 gündür kuyrukta bekleyen kamyon şoförü İsmet Öztürk, devriye gezen polis memurlarına "Bize ne zaman sıra gelecek?" diye sorması üzerine 2 polis memuru tarafından cop ve sopalarla darp edildi. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk, tedavi altına alındı.

Görgü tanığı Mahmut Koç, arkadaşlarının sadece sıranın ne zaman geleceğini öğrenmek amacıyla soru sorduğunu iddia ederek, "O esnada oradaydım, şoför arkadaş sadece bilgi almak maksadıyla soru sordu. Bunun üzerine polis memurları arkadaşımızı dövmeye başladı. Araya girmek istediğimizde ise polisler silahlarını çekip 4 el ateş etti. Çok şükür mermiler isabet etmedi ve kimseye zarar vermedi. Polis memurları olaydan sonra ekip otosuna binip kaçtı. Bu şekilde davranmalarının sebebi kendilerine rüşvet vermememizdir. Kuyrukta sollama yapan her araçtan 100 dolar para alıyorlar. Bu nedenle biz hakkımızı arayınca böyle olaylara maruz kalıyoruz. Bizler çocuklarımızın ekmeği için günlerce bu rezilliği çekiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 11:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?