18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Korucu oldukları iddiası var

Şırnak'ın Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırıda bulundukları gerekçesiyle göz altına alınan 6 kişiden 5'i sevk edildikleri Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklandı.
Bu arada Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı gerçekleştirenlerin 'korucu' oldukları iddia edildi.

Silopi'deki bombalama eyleminden sonra Toros marka ticari otomobil ile Cizre'de yakalanan ve Silopi'deki üç ayrı patlamada adı geçtiği iddia edilen C.B, O.A, A.K, S.B, M.Ö, M.K. dün saat 16.00 sularında ifadeleri alınmak üzere Silopi savcılığına çıkartıldı.

Gündüz adliyeye getirilen sanıklar gece geç saatlerine kadar savcılıkta ifade verdiler.Yakalanan şahısların ifadeleri alındıktan sonra Mehmet Özkan adlı şahıs serbest bırakılırken, Ata Kaçar (Taksi şoförü) Sabri Binzet (Koruyucu) Osman Arslan (Eski koruyucu) Murat Kumak (İtirafçı) Cehver Bodur (Sivil) Silopi mahkemesince çete kurmak ve bombalama olaylarına katılmak suçundan tutuklanarak Silopi Cezaevi'ne gönderildi.
Mahkeme çıkışında açıklama yapan sanıkların avukatı Nazan Birlik, "Mehmet Özkan serbest bırakıldı. Diğer kişiler ise silahlı çete kurmaktan ve bomba atma eyleminden dolayı tutuklandılar" dedi.

Birlik, söz konusu 5 kişinin Silopi Cezaevi'ne gönderileceğini ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. 20 Kasım akşamı saat 21.50 sıralarında Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde eş zamanlı olarak 2 bomba patlamıştı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenilirken, çevredeki ev ve işlerlerinin camları kırılmıştı. Olayla ilgili oldukları iddiasıyla 3 kişi Cizre'de gözaltına alınmış, 10 Kasım'da ise yine Silopi'de Cumhuriyet Başsavcısı Talip Demirezen'in hükümet konağı binası önünde park halinde bulunan 06 P 9289 aracına yerleştirilen bomba patlamıştı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, adliyenin de içinde bulunduğu hükümet konağının camları kırılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 11:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?