23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Habur'da kaçak sigara operasyonu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda, Irak'tan Habur Sınır Kapısı yoluyla Türkiye'ye giriş yapan bir kamyonda çok sayıda kaçak puro ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Habur Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafıza Müdürlüğü ekiplerince, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan 73 DY 012 plakalı, sürücü ismi verilmeyen bir kamyona operasyon düzenlendi. Yapılan aramada, aracın arka tekerleklerinin içerisine, şoför mahalline ve kapılara gizlenmiş vaziyette yabancı menşeli 2 bin 100 paket ıslak puroyla 44 paket hava tampa puro ve 400 litre motorin ele geçirildi. Özel eğitimli köpeklerin de yardımıyla ele geçirilen kaçak mallara el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Habur Sınır Kapısı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, sınırda son zamanlarda kaçakçılığın arttığı, yıllık göstergelere göre bu yılın ilk 7 ayında kaçakçılık olaylarının rekor düzeye ulaştığı kaydedildi. Özel eğitimli narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonlarda, büyük başarı kaydedildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 11:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?