16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Don pancar üreticisini vurdu

Aksaray il genelinde geçtiğimiz hafta etkili olan soğuk hava ve don, binlerce dönüm pancar ekili araziye zarar verdi. Şeker pancarı ekimi yapan çiftçiler, soğuktan etkilenen pancar tarlalarını yeniden ekmek için çalışmalara başladı. 

Aksaray'ın Eskil İlçesi'nde çiftçiler don nedeniyle zarar gören pancar tarlalarını yeniden ekmeye hazırlanıyor. Pancar tarlalarını, verimi yüksek almak için erken ektiklerini ancak soğuk hava ve don nedeniyle ekilen binlerce dönüm arazinin zarar gördüğünü söyleyen çiftçiler, "Ektiğimiz binlerce dönüm arazi soğuk hava nedeniyle zarar gördü. Pancar tohumları don nedeniyle toprakta telef oldu. Ekim mevsimi henüz geçmediği için tarlalarını yeniden ekmeyi düşünüyoruz. Tabi yeniden ekmek, dönüm başına bize 100 YTL daha masraf demek. Zaten çok az bir karı olan pancardan cebimize para girmeyeceğini düşünüyoruz. Devletimizin don olan bölgelerdeki çiftçilere destek olması gerekir. Yoksa binlerce dönüm arazide don olduğu için bu yıl şeker pancarı üretimi yüzde 70 oranında düşecektir" şeklinde konuştu. 

Pancar tarlalarında tohumları inceleyen çiftçiler don nedeniyle tarlalardaki tohumların büyük bir kısmının zarar gördüğünü ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 18:12:31
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 10:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat dik IP: 85.99.165.xxx Tarih : 21.05.2006 22:48:17
sayin buyuklerimiz kota arti seker pancarinin bu yilki dusurulen degerinden sonra arti bu don olayinda cifcilere nasil bir yardimda bulunacaksiniz ve zarari sadece devlet cekmeyecegi gibi cifcininde cekmemesi gerekiyo ilgili kisilere duyurur cevabinizi bekliyorum