3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İhracat yıldızlarına plaket

Aksaray Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından düzenlenen gecede Aksaray'da ürettiği ürünleri ihraç eden işadamlarına plaket verildi.

Grand Eras Otel'de düzenlenen ödül gecesinin açılış konuşmasını yapan AGİAD Başkanı Ahmet Kozan, iş dünyası olarak kalifiye eleman konusunda sıkıntılar çektiklerini söyledi. Konuşmasına yatırım yaparak istihdam sağlayanların birer kahraman olduğunu vurgulayarak başlayan MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul da, “Yatırım, üretim ve istihdam sağlayan işadamlarımız eli öpülecek kahramanlardır. Ancak bu kahramanların yatırım yaparken önleri açılmalıdır” dedi.

Türkiye'nin büyük bir sanayileşme hamlesi yaşadığını ifade eden AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, “Türkiye'nin nereden nereye geldiğini iyi analiz etmemiz gerekir. Aksaray OSB ilk kurulduğu zaman burayı nasıl dolduracağız diye kara kara düşünüyorduk. Şimdi hepsi doldu ikincisini hazırladık” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başarının sırrının ilkelere bağlı kalmak ve katılımcı düşünce olduğunu vurgulayan Boydak, “Grubumuzu babam ve amcam marangoz atölyesi olarak kurmuş. 1990 yıllarında Turgut Özal döneminde işlerimiz daha da hızlandı. Bugün 8 ayrı sahada faaliyet gösteriyoruz. 29 farklı şirketimiz bulunuyor. Bu yıl bankacılık hariç 2.3 milyar dolar ciro yaptık. Toplamda 15 bin 500 personel istihdam ediyoruz. Türkiye ekonomisi son yıllarda yükselme trendi içindedir” dedi. İşletmelere gelerek 'Abi ne iş olsa yaparım' diyenlere iş veremediklerini ifade eden Boydak, “Bir işletmeye gelerek ne iş olsa yaparım diyenlere genellikle bir iş veremiyoruz. Kalifiye eleman sıkıntısı gerçekten hepimizi zorluyor. Bu yönde meslek yüksek okulları hakkında yapılması düşünülenleri destekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Aksaray Valisi Sebati Buyuran da, yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Programın sonunda, Aksaray'da ürettikleri ürünleri yurt dışına ihraç eden firmaların temsilcilerine teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 17:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?