30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Oruç çalışmaya mani değil

Aksaray'da ramazan ayına rağmen pancar tarlalarında hummalı bir çalışma devam ediyor. Hem oruç tutan hem de pancar sökmeye devam eden çiftçiler pancar veriminden memnun olduklarını belirtirken, kota fazlası pancarlarını hayvan yemi olarak değerlendireceklerini söyledi.

Bu yıl pancar sökümünün ramazan ayına rastlaması nedeniyle oruç tutarken çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Aratol Belediye Başkanı Celal Arslan, "Belediye başkanı olarak halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu arada belediye başkanı olmadan önce yaptığımız işleri de aksatmamaya çalışıyoruz. Bu yıl pancar sökümü ramazan ayına denk geldi. İşçilerimiz ve bizler hem oruç tutuyor hem de çalışıyoruz. Yaptığımız zor bir iş olmasına rağmen bu bizi fazla zorlamıyor. Pancar tarlalarımızda bu yıl verim iyi, ancak kota olduğu için fazla pancarlarımız para etmediğinden, genellikle hayvan yemi olarak değerlendiriyoruz. İnşallah şeker fabrikasının yapılmasıyla birlikte kota artacak ve o zaman pancar üreticileri daha iyi kazanacak. Çünkü şeker fabrikalarına devlet tarafından ek kotalar veriliyor. Bunun da çiftçiye yansımasını bekliyoruz" dedi.

Pancar ofisine pancarlarını traktörleriyle getiren çiftçiler, ekim yaptıkları ürünler arasında her şeye rağmen kar ettikleri tek mamulün az da olsa pancar olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 18:01:55
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 18:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?