16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Pazar esnafı kayıt altına alınıyor

Aksaray Belediyesi ile Manavlar Balıkçılar Tavukçular ve Yumurtacılar Odası, semt pazarlarında tezgahı bulunan esnafları kayıt altına almak için çalışma başlattı.

Aksaray Belediyesi ile ortak bir çalışmaya imza atan Manavlar Balıkçılar Tavukçular ve Yumurtacılar Odası, semt pazarlarında tezgahları bulunan pazarcı esnafları kayıt yaptırmaları konusunda broşürler dağıtılarak uyarıyor.

Aksaray Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü ile ortak bir proje hazırladıklarını belirten Manavlar Balıkçılar Tavukçular ve Yumurtacılar Odası Başkanı Fehmi Karaboduk, "Pazarcılarımız maliye sicil ve odaya kayıt yaptıracak. Odamız pazarcılarımıza kimlik kartları verecek ve pazar esnafı aldıkları kimlik kartlarıyla satışlarını yapacak. 5 Mayıs 2006 tarihine kadar kayıtlar sürecek, bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan ve kimlik kartlarını almayan esnafların semt pazarında tezgah açmalarına izin vermeyeceğiz. Ayrıca kurala uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Diğer illerden gelen pazarcıların artık eskisi gibi Aksaray pazarlarında satış yapmayacaklarını da dile getiren Başkan Karaboduk, "Dışardan gelen pazarcılar odamıza belli bir ücret ödeyerek pazarımıza girebilecek. Bu uygulama kayıt dışılığı önleyip pazarcılarımızın menfaatine olacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 14:14:59
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 11:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?