29
Nisan
2024
Pazertesi
EKONOMİ

En büyük yatırımı memleketine yapıyor

15 yıl önce gittiği İngiltere'de fast food zinciri kuran iş adamı, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük özel kolejini 6 milyon dolarlık yatırımı ile memleketi Aksaray'a kuruyor. Memleketi Aksaray'ın Yuva Beldesi'nde devlet-vatandaş işbirliği ile 32 derslikli bir okul yaptırarak eğitime destekle bulunan Recep Karapınar, bu kez 4 ortağı ile İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük özel kolejini yaptırıyor. Kolej de eğitim alacak öğrenciler yüzme havuzu ve tenis kortunda da spor eğitimi alacak.

Çok istemesine rağmen eğitimini tamamlayamadığını ve her zaman bunun üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Recep Karapınar, "Bizler çok istememize rağmen eğitimimizi tamamlayamadık. Ancak gençlerin artık en iyi eğitimi alması gerekiyor. İnşaatını kısa bir süre sonra tamamlayacağımız Aksaray Metropol Kolejinde okuyan öğrencilere bilginin yanı sıra her türlü eğitim de verilecek. Koleje gelen öğrenciler okulu bitirdiklerinde yüzmeyi, müzik aletlerini çalmayı öğrenecekler" dedi.

Eğitimin bir insan hayatında çok önemli olduğunu ifade eden iş adamı Recep Karapınar, "Biz çok istememize rağmen eğitimimizi tam olarak yapamadık. Benim görüşüm herkes eğitimini en iyi şekilde almalı ve sonunda insan çöpçü bile olsa eğitimli bir çöpçü olmalı. Cahil kalmak, bilgisiz olmak, sosyal yaşamı bilmemek ilerleyen yaşlarda insanı çok etkiliyor. Karapınar ailesi olarak yaklaşık 2 yıl önce beldemize okul yaptırmaya karar verdik. Kısa zaman içinde bize düşen görevi büyük bir heyecanla yaparak okulumuzu tamamladık. Sonra kolej ile ilgili bir teklif geldi. Eğitime olan bir yatırım olunca hiç düşünmeden, hatta kar bile beklemeden doğduğumuz topraklara Avrupa standartlarının üzerinde bir okul yaptırmaya karar verdik. İnşaatımız hızla devam ediyor, inşallah 20 gün içinde her şey tamam olacak ve koleji törenle açacağız" diye konuştu.

İngiltere'ye çalışmaya gittiğinde sadece üzerinde bir ceketi olduğunu ifade eden Recep Karapınar, "Biz İngiltere'ye gittiğimizde sadece üzerimizde bir ceketimiz vardı. Çok çalıştık, yatırım yaptık ve bu günlere geldik. Hep düşüncemiz doğduğumuz topraklara yatırım yapmaktı. Eğer kar amaçlı bir yatırım düşünseydim, inanın İngiltere'ye yapardım. Burada kazandığımın da 10 mislini kazanırdım. Ya da Türkiye'ye yatırım düşünsem Ankara'ya Konya'ya yapardım, oralarda da kazancım daha fazla olurdu. Ama amacımız Aksaray'a, Aksaray insanına yatırım olunca karı düşünmeden bu işe girdik. Koleji yaptırmamızın amacı Türk gençlerinin iyi bir eğitim olanağına kavuşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Recep Karapınar, eğitim alanında yatırım işine girdiklerinde tüm ortakların tek düşüncesinin Avrupa standartlarının üzerinde bir kolej yapmak olduğunu ve bunu da başardıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 16:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?