16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye 'organik tarım'ı destekliyor

Düzenlediği operasyonlarla seyyar satıcılara aman vermeyen Çankaya Belediyesi, köylülerin belediye bahçesinde kurdukları tezgahlarda 'organik tarım ürünleri' satmasına izin verdi. Çankaya Belediyesi, sertifikalı ve etiketli tarım ürünlerinin satılmasına izin vermekle kalmadı, satıcılar için bahçede özel bir stand açtı.

Çankaya Belediyesi - Tüketici Hakları Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen Üreticiden Tüketiciye Organik Tarım Ürünleri Projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi. Çankaya Belediyesi binası bahçesinde yapılan tanıtım toplantısına Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ile çok sayıda vatandaş katıldı. İkram edilen organik domatesleri yiyen Aslı Özkan ile Seda Aslan, "Tadı gerçekten çok güzelmiş. Sağlıklı olması fiyatının biraz pahalı olmasından daha önemlidir. Bedava sağlıksız ürünler tüketmek daha mı iyi" diye konuştu.

Sertifikalı ve etiketli organik domates satıcı Necmi Nacar ise organik tarım ürünlerinin kendine has kokusu bulunduğunu, ürünlerde zirai ilaç ve gübre kullanmadıklarını söyledi. Belediye bahçesine kurulan standlarda yetiştirilen, domates, salata, biber, patlıcan gibi organik tarım ürünleri önce vatandaşlara tattırıldı, sonra satıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:25:51
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 12:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?