2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Erken müdahale sonuç verdi

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, büyük bölümü engebeli arazi olan Ankara'nın en önemli trafik akışının kesiştiği Çankaya'da tüm yolların açık tutulması için ayrı bir çaba gösterildiğine dikkat çekti.

Çankaya Belediyesi Kar ve Buzlanmaya Karşı Mücadele Ekipleri, kar yağışının hemen ardından gece yarısı harekete geçerek, unimoglarla yolları açtı. Ekipler, buzlanmayı engelleyen magnezyum esaslı buz çözücülerle kaldırımlarda önlem aldı. Asfalt ve doğa dostu olmasının yanı sıra uzun süre etki göstermesiyle bilinen magnezyum esaslı çözücü ve tuz kullanan ekipler, karın başladığı gecenin sabahında yolların kapanmasını engelledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eryılmaz, Türkiye'de ilk kez geçen yıl Çankaya Belediyesi tarafından uygulanan magnezyum esaslı bileşiğin kullanımından sonra Çankaya cadde ve sokaklarında asfalt ve yol ağaçlarında tuzun yol açtığı tahribatın ortadan kalktığını bildirdi. Eryılmaz, "Çankaya'da yaklaşık 4 bin sokağın bulunduğunu dikkate alırsak, ilk gün tüm sokakları açmamız elbette mümkün değil. Arkadaşlarımız yağış bitene, tüm sokaklar açılana kadar aralıksız olarak vardiya halinde çalışacaklar" dedi.

Eryılmaz, araç sürücülerine de uyarılarda bulunarak, sürücülerin araç bakımlarını yaptırmalarını ve zincirsiz yola çıkmamalarını, vatandaşların da bu tür günlerde trafikteki yoğunluğu düşünmelerini ve toplu taşım araçlarını tercih etmelerini istedi. Açıklamada, vatandaşların kar ve buzlanmayla ilgili şikayetlerini, "Çankaya Belediyesi Çağrı Merkezi"nin 458 90 90, "Telsiz Merkezi"nin 230 75 51 No'lu telefonlarını aramaları durumunda istek ve şikayetlerini iletebilecekleri kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 14:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atakan somyürek IP: 213.139.224.xxx Tarih : 25.01.2006 09:46:23
Birlik mahallesi 8.cadde de oyuruyorum burası ana cadde değilmi, eğer ana cadde ise bu haberde bir eksiklik var ,2 günden beri bu caddeden 1 tane yol açma makinası geçmedi.Herkez aynı soruyu soruyor "nerede çankaya belediyemiz" Her seçim döneminde bir umut doğuyor içime acaba şimdi olurmu diye , ama olmuyor . belediyemızı zor gunumuzde yanımızda hızmet için beklıyoruz. Atakan