8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

"İstiklal Yolu" yürüyüşü yapıldı

ÇANKIRI'DA İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "İstiklal Yolu Yürüyüşü" düzenlendi. 87 yıl sonra ''İstiklal Yol''unun yolcularını anmak, İstiklal Savaşı'nın hangi zor şartlar altında kazanıldığını hatırlatmak amacıyla Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Otantik İstiklal Yolu Yürüyüşü düzenlendi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Çam, toplam uzunluğu 350 kilometre olan İstiklal Yolu'ndan geriye 25 kilometre uzunluğundaki otantik İstiklal Yolu'nun kaldığını söyledi. Yıllarca İstiklal Yolu'nun tanıtılması konusunda çabalar olduğunu belirten Çam, Çankırı'ya üniversite kurulması ve Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın desteği ile bu çabaların ivme kazandığını belirtti.

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş da, İstiklal Yolu'nun milli mücadelenin kazanılmasında anahtar rolü üstlendiğini söyledi. İstiklal savaşında yalnızca istiklalin değil istikbalin de kazanıldığını vurgulayan Prof. Dr. Savaş, İstiklal Yolu'nda yürüyenlere minnet borçlu olduklarını ifade etti. Üniversite olarak İstiklal Yolu ile ilgili olarak bir belgesel film çekileceğini açıklayan Prof. Dr. Savaş, bu yolun turizme kazandırılması konusunda projeleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından başlayan 12 kilometrelik yürüyüş, üç etap halinde tamamlandı. Güzergah yolunda bulunan Kıyısın Köyü sakinleri geleneksel Türk misafirperverliğini gösterdiler. Yürüyüş sırasında İstiklal Savaşı döneminde yapılan jandarma karakol bina enkazları ziyaret edildi.

ÇANKIRI'DA İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ
ÇANKIRI'DA İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 19:02:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 09:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?