2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKIRI

Japon yatırımcı memnun etti

Japon lastik devi Sumitamo'nun Çankırı'ya yaptığı 500 milyon dolar tutarındaki yatırım, Çankırı halkını memnun etti. Optimar tarafından yapılan ankette Çankırılılar yüzde 83 ile yatırımdan memnun olduğunu söyledi.

Çankırı'ya 500 Milyon dolarlık yatırım yapan Japon devi Sumitomo Ruber Ako Lastik Türkiye Müdürü Yojiro Miki, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti. 2014 sonunda tamamlanması planlanan çalışmayla ilgili bilgi veren Miki, "Çankırı'da Gelecek yıl 300 ile 400 kişi arasında bir istihdam sağlayacağız. Fabrika tam kapasite hizmet vermeye başladığında, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi. Miki, ayrıca Türk halkını ve Türk mutfağını da çok sevdiğini dile getirdi.

"ÇANKIRI'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM"

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Japon yatırımından dolayı memnun olduğunu belirterek, "Fabrikanın planlanan sürede faaliyete geçmesi için yerel yönetim olarak her türlü desteği veriyoruz. Bu yatırım bölgenin kaderini değiştirecek bir yatırım. Cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Çankırı'da, büyük yatırımlarla geçmişte yaşanan göçü tersine çevirmeye hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇANKIRI YÜZDE 83'LE "EVET" DİYOR

Optimar Araştırma tarafından Çankırı'da bin 150 kişiyle yapılan ankette de bölge halkının yatırımdan memnun olduğu sonucuna ulaşıldı. Çankırılılar, "Japon yatırımcının şehrinizde olmasından memnun musunuz" sorusuna yüzde 83'le "evet", yüzde 6'ile "hayır", yüzde 11'ile "fikrim yok" yanıtını verdi

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2014 Salı 10:47:39
Güncelleme :4 Şubat 2014 Salı 10:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?