8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Süreyya Ayhan baba ocağında

Milli atlet Süreyya Ayhan, yaklaşık 5 aydır olimpiyatlara hazırlık için bulunduğu Amerika dönüşünde ilk kez baba ocağına geldi.

Yücel Kop ile evliliğinin ardından ilk kez baba ocağına gelen Süreyya Ayhan, gelir gelmez önce amcası Zeki Ayhan’a sarıldı. Bir ay önce ameliyat olan amcasının sağlık durumu hakkında kısa bir bilgi alan Ayhan, daha sonra baba Yaşar Ayhan’ın elini öptü ve ekmek yapmakta olan annesi Semiha hanımın yanına gitti. Süreyya, tüm aile bireyleriyle tek tek kucaklaşarak hal hatır sordu.

Evde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Süreyya Ayhan, 4 ay 20 gündür Amerika’da hazırlıklarını sürdürdüğünü, çalışmalarının çok iyi geçtiğini, bundan sonra hazırlıklarına Türkiye’de devam edeceğini söyledi. Ayhan, "15 Nisan’dan itibaren 35 gün Antalya’da, 35 gün Kayseri’de kamp yapacağım. Sonra tekrar Antalya ve Kayseri’deki çalışmalarım olimpiyatlara kadar sürecek" dedi.

Baba evini çok özlediğini ve özellikle de ameliyat olan amcası Zeki Ayhan’ı görmek için Korgun’a geldiğini söyleyen Süreyya Ayhan, "Amcam ikinci babamdır. Ameliyatında yanında bulunamadım. Annemi, babamı kardeşlerimi ve diğer akrabalarımı da özlemiştim. Kamp programımız çok yoğun. Bundan sonra bir görüşme olma ihtimali zayıf. Bu nedenle elime geçen ilk fırsatı değerlendirerek baba evine geldim" dedi.

Olimpiyatlara kadar hiç yarış koşmayacağını dile getiren ve bu konudaki eleştirilere cevap veren Süreyya Ayhan, "Herşey olimpiyatlarda altın madalya almam için programlandı. Türkiye için yapılan bir program. Olimpiyatlarda altın madalya için başka yarışlarda koşmamam gerekiyorsa koşmayacağım. Bu program kimse için değil, olimpiyatlarda altın almak için yapılan bir programdır" şeklinde konuştu.

Olimpiyatlara katılan tüm sporcuların iddialı ve kendini ispatlamış sporcular olacağını, kimseyi hafife almadığını, sağlam antrenman ve hazırlık yaparak en iyi dereceyi yapmayı hedeflediğini kaydeden Süreyya Ayhan, "Kimseden çekinmiyorum, kimseyi de hafife almıyorum. Sadece kendi işime bakıyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Tüm kamp ve hazırlık çalışmalarında masrafların devlet tarafından karşılandığını, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile ilgili genel müdürlüğün kendilerine ve diğer tüm sporculara büyük destek verdiğini, bunun karşılığının da olimpiyatlarda kazanılacak madalyalar olduğunu ifade eden Ayhan sözlerine şöyle devam etti:

"Omuzlarımdaki yükün farkındayım. Tüm Türkiye’ye karşı sorumluluğum var. Bunu düşünerek hazırlıklarımı sürdürüyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye ettiği evi çok beğendiğini, eve geldiğinde evin kapı numarasını unutarak üst kata çıktıklarını, daha sonra alt kata indiklerini belirten Ayhan, "Bizim evimiz otel odaları, kamp merkezleri. O nedenle böyle bir tatlı sıkıntı yaşadık" dedi.
Baba Yaşar Ayhan, olimpiyatlara kadar kızını göremeyeceğini ve o nedenle pazartesi gününe kadar Süreyya’yı göndermeyi düşünmediğini söyledi.

Amca Zeki Ayhan da Süreyya’yı görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

ÇANKIRI-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 16:42:45
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 18:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?