4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

19 ton kaçak kömür ele geçirildi

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte şehre kaçak kömür sokulmaması için denetimlerini sıklaştırdı.

Edinilen bilgiye göre, rutin olarak yaptığı denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren Belediye zabıta ekipleri, yaptığı şok baskınlarla şehre kaçak kömür sokanlara göz açtırmıyor. 153 Alo Zabıta telefonuna gelen bir ihbarı değerlendiren belediye ekipleri, Bakırcılar arastası mevkiinde kentte kullanılması yasak olan, kükürt oranı yüksek, yerli kömür satıldığını tespit ettiler. Aynı gün bir başka ihbarı daha değerlendiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri Yapraklı İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ile birlikte Çankırı-Yapraklı karayolunun Yüklü Beldesi mevkii üzerinde faaliyet gösteren bir depoya baskın düzenlediler. Yapılan denetimde depoda 25 kiloluk 760 torbada toplam 19 ton kaçak kömür ele geçirildi.

Denetimlerde ele geçirilen kaçak kömüre el koyan zabıta ekipleri depo sahipleri hakkında da yasal işlem başlattı. Kömür denetimlerini kış mevsimi bitene kadar sürdüreceklerini belirten yetkililer, şehre kaçak kömür girişine izin vermeyeceklerini belirtiler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 18:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?