6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

2 bin fidan toprakla buluştu

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında Çerkeş'in Kadıözü Köyü'nde Vali Ali Haydar Öner'in katılımıyla fidan dikim töreni yapıldı. 

Çerkeş Kaymakamlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurum ve kuruluşla ve köy derneğinin katılımıyla düzenlenen törende 17 hektar alanda 2 bin  fidan dikildi, kalan kısımlar ise sonbaharda dikimi yapılarak ağaçlandırma işlemi tamamlanacak.

Törende Kadıözü köyü dernek başkanı Dursun Göğüsdere bir teşekkür konuşması yaptı.  İl Çevre ve Orman Müdür Necdet Demir ise yaptığı konuşmada ağaçlandırma kampanyasına katılımın ve Çarkırı'daki durumun değerlendirmesini yaptı.

Çerkeş Belediye Başkanı Mehmet Kiraz, kampanya ya 2 bin  fidan dikerek katıldıklarını belirtti.

Çerkeş Kaymakamı Mustafa Çit’in yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunumundan sonra Vali Ali Haydar Öner yaptığı konuşmada çalışmaları değerlendirdi ve Kaymakamlık İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü, Köylüler ve Köy Derneği ile emeği geçenlere teşekkür ederek ilde ağaçlandırma çalışmalarının %20 daha fazla gerçekleştirileceğini tekrarladı.

Çankırı’ya dönüşünde ise İl Özel İdaresi Atkaracalar Ormanına dikilen 30 bin fidanı yerinde görerek değerlendiren Vali Öner çalışmaları son derece başarılı buldu.

cevreorman müdürlüğü
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:13:53
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 17:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?