3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

20 gün sonra çöktü!

HİZMETE GİREN KÖPRÜ 20 GÜN SONRA ÇÖKTÜ

Çankırı'nın Germece köyünde yaşayan vatandaşların tarla ve bahçelerine daha kolay ulaşmaları için Terme Çayı üzerine yaptırılan köprü, hizmete girdikten 20 gün sonra sel yüzünden çöktü.

Sel nedeniyle çöken Germece Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Vali Şemsettin Uzun, köylüleri mağdur etmeyeceklerini ve gerekenin yapılacağını söyledi. Kullanılamaz hale gelen köprünün bir an önce eski haline kavuşturulması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Vali Uzun, ''Köprünün yaklaşık 40 bin lira civarında bir maliyeti vardı. Köy halkı da köprünün yapılmasına katkı sağladılar. Köprünün kısa bir sürede göçmesi bizi de üzdü'' dedi.

Köprüyle ilgili incelemenin başlatıldığını söyleyen Vali Uzun, Devlet Su İşleri, Özel idare personelinden oluşan bir komisyon kurarak olayla ilgili araştırmayı başlattıklarını kaydetti. Uzun, ''Köprünün daha rahat ayakta durması için tablanın bastığı yere uzun bir temel şeklinde perde beton atılmış. Selin gelmesiyle birlikte perde betonun arkasına su girerek buradaki toprağı götürmüş. Perde betonda yatarak köprüyü kullanılamaz hale getirmiş'' diye konuştu.

Yapılacak incelemenin ardından olayın ayrıntılarının ortaya çıkacağını dile getiren Uzun, kış mevsiminde tarlalara çiftçilerin gitmediğini, bahar dönemine kadar da köprüyü tekrar yapacaklarını kaydetti.

HİZMETE GİREN KÖPRÜ 20 GÜN SONRA ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 18:33:02
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?