7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

200 haneli köy taşınıyor

Çankırı'nın Eldivan ilçesine bağlı 200 haneli Hisarcıkkayı köyü, heyelan tehlikesi nedeniyle taşınıyor.

Hisarcıkkayı köyünün Tozlucakaşı mevkiindeki yeni yerleşim alanına dikilecek 4 bin fidan ve cami temel atma törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı Murat Soylu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Uzun, ağacın sevilmesi gerektiğini belirterek, yeni köy yerleşim alanında 5 hektarlık alanı orman yapmayı amaçladıklarını söyledi. Uzun, yeni konutların yapımına dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Köy muhtarı Satılmış Erdoğan ise, Namaztepe mevkiindeki eski köy yerleşim alanının heyelan bölgesi olması nedeniyle kendilerine tahsis edilen Tozlucakaşı'nda yeni bir köy kurduklarını belirterek, ''Herkes için burada bir dönümlük arsaya ev yapma imkanı verildi. Bu doğrultuda Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından ev yapmak isteyenlere 5 yıl ödemesiz 20 yıl taksitle 27 bin TL kredi sağlandı. Biz de köyümüzü buraya taşıyoruz'' dedi.

95 konutun yapıldığı yeni yerleşim yerindeki inşaatı devam eden binaların bu yılın sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini ifade eden muhtar Erdoğan, yapılan arsa ve kredi yardımlarının kendileri için teşvik edici bir unsur olduğunu söyledi. Erdoğan, yaklaşık 150 hanelik köyün 95 hanesinin şimdiden yeni yerleşim yerine geçmeyi talep ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından inşaatları inceleyen Vali uzun, gördüğü eksiklikler üzerine müteahhidin daha özenli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ardından törenle köy camisinin temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 22:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?