3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

4. Bahar Şenliği Yapıldı

Çankırı Merkez Çayırpınar Köyü Derneğinin geleneksel hale getirdiği Bahar Şenliğinin 4. sü 23-24 Haziran 2007 günlerinde Çayırpınar Köyünde yapıldı. Şenlik Cumartesi ve Pazar günleri yapıldı.


Şenlik Cumartesi günü köyümüz dışında yaşayan (Çankırı, Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin, İzmit, Bursa vs.) köylülerimizin toplu halde köye gelmesinin ardından köy meydanında topluca çorba ikramı yapıldı. Ardından uzak ve yakından gelen köylüler hasbi al ederek hasret giderdiler.

Öğle namazına kadar köydeki büyükleri ziyaret ederek hayır dualarını aldılar. Öğle namazına müteakip topluca kabir ziyareti yapıldı ve akabinde geçmişlerimizin ruhuna mevlit-i şerif ve dualar okundu. İkindi namazı çıkışında katılımcılara kıymalı pide ve ayran ikramında bulunuldu.


İkindi namazından sonra yapılan ikramın ardından köy meydanında halaylar çekilmesi ile şenliğin havası daha eğlenceli hale gelmeye başladı. Akşam olunca Çene derin Kaşta yakılan Geleneksel Sinsin Ateşi başında büyük küçük bütün köylüler toplanarak unutulmaya yüz tutmuş bu geleneğimizin yılda bir defada olsa tanıdı çıkarmaya baktılar. Erkekler sinsin oyununu oynarken kadınlarda kendi aralarında geleneksel köy kınasını köy odasında yaptılar. Sinsinin ardında katılan herkesin halay tutması köyün birlik beraberliğinin daha da pekiştiğini nişanesi oldu.

 
Şenliğin Pazar günkü programı ise sabah saat 10.00 tüm köylüler şenlik yerine toplanmaya başladı. Toplanmasın zirveye ulaştığı saat 10:30 da Ebediyete intikal eden Türk Büyüklerimiz ve köylülerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın köylülerimizce gür bir şekilde okunması ile başladı.


Dernek yönetim kurulu adına bir konuşma yapan Muammer ÖZTÜRK hoş geldiniz selamlamasının ardından birlik ve beraberliğin önemi hakkında yaptığı konuşmada köylülerimizi mümkün olduğunca birlik ve beraberlik içinde tutmaya çalıştıklarını söyledi. Dernek Başkanı Zeki ŞENTÜRK’de Dernek eski yönetim kurulu adına yaptığı hizmetlerden dolayı eski başkan Bilal SERT’e plaket takdim etti.

Bilal SERT yaptığı konuşmada bu birlikteliğin kendisini çok duygulandırdığını bu birlikteliğin daim olmasını diledi. Köylülerinden helallık isteyerek kendi hakkını da helal ettiğin söyleyerek konuşmasını bitirdi. Dernek Başkanı Zeki ŞENTÜRK ve Köy Muhtarı Mustafa ÇINAR da konuşmalarında katılımcılara teşekkür ettiler. Daha sonra şenliğin Pazar günkü programına geçildi.

 
Serbest kürsü bölümünde;


Adil ÇALIŞKAN’ın Sakarya Şiirini Seslendirdi.
Ethem KORKMAZ kendine has tarzı ile türkü seslendirdi
Adnan KEDERSİZ ise İstanbul dan gelen köylülerimiz adına konuşma yaptı
Ahmet ÇINAR hoca Kerim ÖZTÜRK ün yazdığı köyü ile ilgili 2. şiirini okudu.


Daha sonra yarışmalara geçildi.



Yarışma Hakemleri:Ahmet ÇINAR,Osman GÜLŞEN, Satılmış KARARSIZ, Şahin ÖZTAŞ
Şenlik devam ederken Çankırı M.H.P Milletvekili adayları Ahmet BUKAN, Dr.Salih GÜNGÖR, Dr.Şahin ERASLAN ve yönetim kurulu üyeleri ve partililerde şenliğe katıldı. Milletvekili adayı Dr. Şahin ERASLAN’ın Çayırpınar köylü gençlerin arasında halaya tutuşması coşkuyla karşılandı. İl Başkanı Bekir SATILMIŞOĞLU ise böyle güzel etkinliği yaptıkları için Çayırpınar Köylülere teşekkür etti. Daha sonra misafirler şenlikten ayrıldı.
Yemek İkramı, büyük istişare toplantısı yapıldı ve bir Sonraki Şenlik Tarihinin Belirlendi (28-29 HAZİRAN 2008)
Kapanış.



a) İki Adet Zeka Sorusunun Sorulması(Ödüllendirilenler: Mehmet KOÇ-Mahir EFE)
b) Halat Çekme Yarışı (Ödüllendirilenler: Emre DAĞ-Mevlüt ÖZKAN)
c) Çuval Yarışı Ödüllendirilenler: Satı Gamze ÖZKAN, Eren ÇINAR, Zeliha AKÇAKAYA, Osman Faruk ÖZKAN)
ç) Elma Yeme Yarışması (Ödüllendirilenler: Enes KÜÇÜK)
d) Sandalyeye Oturma Yarışması (Ödüllendirilenler: Zeliha AKÇAKAYA)
e) Su İçme Yarışması (Ödüllendirilenler: Ahmet Güneş-Bilal ÖZKOÇ-Salim ÖZTÜRK
f) Dedelerin Torunlarına Elbise Giydirebilme Yarışması: (Ödüllendirilenler: Ahmet YILMAZ)
g) Köy Göçtü Oyunu
ğ) Küçük Aşma(Güvercin Takla)
Çankırı TV
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?