5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

40 yıl önce de Mehmetçik yapmıştı

1965 yılında Çankırı NBC okul komutanı Kurmay Albay Hayati Çağlayan tarafından İnaç Köyü’ne yaptırılan ilkokul, köy odası ve muhtarlık binası 40 yıl sonra yine Mehmetçik tarafından restore edildi.

Çankırı Tugay Komutan Yardımcılığı, okul ve hizmet binalarını yaptırdığı köye yerleşen emekli Kr. Alb. Çağlayan’ın da çağrısıyla mevcut binaların restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Restorasyon sonrası yapılan törende konuşan emekli Alb. Hayati Çağlayan, 40 yıl önce yaptırdığı binaların ilgisizlik ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldiğini ve Tugay Komutan Yardımcılığı’nın katkılarıyla yeniden hizmet vermeye başlamasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, binaların restorasyon sonrası yeni bir kimlik ve niteliğe kavuştuğunu kaydederek, "Hizmetlerde silahlı kuvvetler üzerine düşen görevi yapmaktadır. Hizmetlerde sürekliliği el ele vererek sağlamalıyız. İnaç Köyü’nde inançla hareket edersek aşamayacağımız engel yoktur" dedi.

Hayati Çağlayan İlköğretim Okulu’ndaki açılıştan sonra sınıfta öğrencilerle sohbet eden Öner, onlara çeşitli sorular yöneltti. Öğrencilerden aldığı cevaplardan memnun kalan Vali Öner, okul ve diğer binalarda incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 18:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?