7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

750 bin TL'lik mücevherat çalındı

Çankırı'da bir kuyumcunun kepenklerini kırarak içeri giren hırsız ya da hırsızlar, oksijen kaynağıyla delip açtıkları kasadan yaklaşık 750 bin TL değerinde ziynet eşyası çalarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, olay Çerkeş'in Hükümet Caddesi'nde bulunan Seyfettin-Veysel Çamdibi kardeşlere ait olan Seda Kuyumcusu'nda meydana geldi.

Kuyumcunun kepenlerini kırarak içeri giren kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, dükkandaki kasayı oksijen kaynağıyla delerek kasada bulunan yaklaşık 750 bin TL değerindeki 10 kilogram altın bilezik, 7 kilogram altın yüzük, küpe ve künye, 50 adet çeyrek altın, 3 adet cumhuriyet altını, 6 adet tekli altın, 5 adet yarım altın ve 3 bin TL parayı aldı.

Kuyumcudaki güvenlik kamerasını da etkisiz hale getiren hırsızlar, kamera sisteminin takılı bulunduğu bilgisayar kasasıyla bilgisayar kasasına bağlı olan 2 adet kamerayı da yerinden sökerek çaldı.

Sabah dükkanlarını açmak için gelen kardeşler, içeriye hırsız girdiğini fark edince olayı polise haber verdi. Polis tarafından yapılan incelemede, dükkan içerisinde, 1 adet oksijen kaynağı tüpü, piknik tüpü hortumu, iş yerine yakın yerlerde 1 adet keski, 1 adet tornavida, 8 adet altın kolye ve 1 adet yüzük ile boş mücevher ve altın kutuları bulundu.

Olayla ilgili tahkikat devam ettiği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 22:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?