7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

88 kadının sertifika sevinci!

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma yazma kursuna katılan iki kadın, çocukları öğretmen olduktan sonra kendilerinin bu kurslarda okuma yazmayı öğrendiklerini söylediler.

Kızılırmak Kaymakamlığı ve ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma yazma kursuna katılan 153 kadından 88'ine sertifikası Çankırı Valisi Şemsettin Uzun tarafından verildi.

Kurslara katılan Fatma Kara (53), okuma yazmayı öğrenmeyi çok istediğini, bu amacına 50 yaşından sonra ulaştığını belirterek, ''Kendim okuma yazma bilmezken, okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyordum. Ben okuma yazmayı bu yaşımda öğrendim, ama kızımı okutarak öğretmen yaptım. Kendisi şimdi Ankara'da öğretmenlik yapıyor'' dedi.

Kursa katılan Meryem Yıldız ise oğlundan çok sonra okuma yazma öğrendiğini, oğlu öğretmen olduktan sonra kendisinin ancak okumayı öğrendiğini belirtti.
11 hafta süren okuma yazma kursunda okuma yazmayı öğrenen 88 kadına sertifikaları törenle verildi.

Kızılırmak Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Kızılırmak Kaymakamı Murat Kütük, Belediye Başkanı Bayar Soysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Tosyalıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 21:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?