3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Afet konutlarında anahtar sevinci

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI MUSTAFA DEMİR AFET KONUTLARI TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Çankırı'ya gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çavundur afet evlerinin anahtar teslim törenine katıldı.

Bayramören ilçesinde 2006 yılında çıkan yangında Yaylatepe köyünde 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahır yanmıştı. Evleri yandıktan sonra Çankırı valiliğine ev talebinde bulunan 59 hak sahibi için yaptırılan afet konutları düzenlenen törenle teslim edildi.

Törende konuşan Bakan Mustafa Demir, "Allah kimseye afet vermesin. Devletimiz tüm kurumları ile vatandaşımızın yanında oldu. Şemsiye oldu, kol kanat gerdi. Ben konutların yapılması konusunda milletvekilimize, valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Allah sağlık sıhhat içinde oturmayı nasip etsin" dedi.

Vali Şemşettin Uzun ise, yaşanan felakete o gün üzüldüklerini bugün ise evlerin teslim töreninde sevindiklerini belirterek, "Devletimiz sosyal devlet anlayışı içerisinde bu güzel mahalle meydana getirildi. Bugün yapılan 63 konuttan 59 adet konutu noter kanalı ile teslimini gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bu kadar vatandaşımızın yarasına merhem oldular" diye konuştu.

Anahtar teslim töreninde Bakan Demir'e, Vali Şemşettin Uzun, Milletvekili Nurettin Akman, Kurşunlu Kaymakamı Yıldız Özdoğan, Bayramören Kaymakamı Şeref Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, AK Parti İl Başkanı İdris Şahin, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, TOKİ yetkilileri ve İnşaat firması sahibi Mustafa Genç eşlik etti.

Bakan Demir, törenin ardından Bolu'ya hareket etti.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI MUSTAFA DEMİR AFET KONUTLARI TESLİM TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 19:33:05
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?