5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Ahi Yaran Meclisi'ne meclisten konuk

Dünyada ve Türkiye’de yalnız Çankırı’da yaşayan ve yaşatılan Yaran, Ahi Yaran Meclisi üyelerinin fedakar çalışmaları sonucu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumartesi günü Çankırı’ya yapacağı ziyarette, Ahi Yaran Meclisi Yaran ekibinin konuğu olacak.

Bu hafta sonu Büyükbaşağa gecesini yapacak olan Ahi Yaran Meclisi Yaran ekibi, TBMM Başkanı Arınç içinde özel bir program sunma hazırlığına başladı.

Büyükbaşağa Mehmet Özkan, Arınç’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Özkan, "Sayın Meclis Başkanımıza Çankırı misafirperverliği ve yaran sıcaklığının tüm güzelliklerini sunmak için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Sayın Arınç Çankırı’dan mutlu, dinlenmiş ve huzur içinde ayrılacak" dedi.

Yaranı tanıtmak için büyük gayret içinde olduklarını, Yaran ekibi ve dernek üyeleriyle birlikte hummalı bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken Özkan, "Sevgi ve saygıyı ön planda tutan, insan merkezli yaran kültürümüzü gelecek nesillerimiz başta olmak üzere ülkemiz geneline doğru ve dürüst bir şekilde tanıtımı için büyük hassasiyet göstermekteyiz. Bu çerçevede Devlet Büyüklerimize sunulacak programlarımızı konunun uzmanı arkadaşlarımız ve hemşehrilerimizle birlikte hazırlıyoruz. Yaranımızı aslına uygun, dejenere edilmesine müsaade edilmeden tanıtmak en büyük arzumuzdur" diye konuştu.

Ahi Yaran Meclisi Dernek Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, Yaran kültürünü aslına uygun bilimsel hizmet etmek için özel çaba sarfettiklerini, gayretlerinin meyvesini de almaya başladıklarını söyledi. Absarılıoğlu, "Modern yaşamın özünü barındıran Yaran kültürümüzü gerçek güzelliğini kamuoyuna duyurmak ve yansıtmak vazifemizdir. Bundan taviz verilmeyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 15:42:02
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 13:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?