3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Ahilik Haftası kutlanıyor

ÇANKIRI'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Ahilik Haftası ve Yaran kutlamaları Çankırı'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Belediye meydanında yapılan kutlama törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, AK Parti Yozgat milletvekili Osman Coşkun, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tayyar Aydın, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı İdris Şahin, Çankırı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve vatandaşlar katıldı.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ahiliğin tarihi gelişiminden bahsederek, Çankırı'da bu kültürün yaşatılmaya devam ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, Ahilik kültürünün devam etmesi için, belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gerekli desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz de, Ahi Evran'ın Selçuklu zamanında üstlendiği görev ve yaptığı çalışmalar hakkında törene katılanlara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Ahi Evran'ın yaşadığı zamanda, kalfalıktan ustalığa geçiş sırasında düzenlenen Şed kuşatma töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından Çankırı Valisi Uzun'a Şed giydirilmesinin sonrasında ise, Yılın Ahisi Seçilen beyaz eşya tamircisi Ünal Bıyıklı'ya Uzun tarafından Şed kuşatıldı.

Yaran gösterileri sunulmasının ardından Çankırı'da faaliyet gösteren esnafların kortej geçidi yapıldı.

Ahilik haftası dolayısıyla yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılmasının ardınrdan program sona erdi.

ÇANKIRI'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
ÇANKIRI'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
ÇANKIRI'DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 18:17:05
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 10:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?