4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Akören, süneye karşı ağaçlandırılıyor

Çankırı il genelinde hububat ana zararlarından olan süne ve diğer zararlıların doğal düşmanlarının korunması ve desteklenmesi ve üretim alanlarının çoğaltılması için hububat ekim alanları ağaçlandırılıyor. 

Ağaçlandırma projesi çerçevesinde merkeze bağlı Akören köyüne akasya dikimi yapıldı. Dikim çalışmalarına Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, eşi Leyla Öner, İl Genel Sekreter Hasan Yıldız, Çankırı Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir, Akören Köyü Muhtarı Abdurrahman Koyuncu, yetkililer ve Akören köyü halkı katıldı. 

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, "Çankırı süne ve kımılda son derece şanslı konumda. Bu avantajlı konumu daha da güçlendirmek için ağaçlandırma projesine devam ediyoruz. Süne ve kımıl zararlarının bulaşık olduğu ekili alanlara yakın yerlere yalancı akasyalar ve dikime müsait muhtelif cins ve türde ağaç dikimleri devam ediyor. Süne zararlısı için mücadeleye devam edelim" diye konuştu. 

Konuşmalardan sonra Bitki Koruma Şubesi teknikerlerinden Ömer Mantar, ağaç dikimi hakkında bilgi sundu ve ardından ağaç dikimleri yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 18:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?