7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

AKP İl Başkanı; İdris Şahin

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan kongre sonunda AK Parti Çankırı İl Başkanlığı'na İdris Şahin seçildi.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağan İl Kongresi'nin Divan Başkanlığı'na Çorum Milletvekili Agah Kafkas seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çalışmalar hakkında bilgiler vererek önümüzdeki dönemlerde altyapıya ağırlık verileceğini aktardı.

Başkan Dinç'ten sonra kürsüye gelen Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, AK Parti'nin büyük bir parti olduğunu, 81 ilin 80'ninde milletvekili çıkarttığını, milletvekili seçimlerinde yüzde 47 ile Türkiye'ye mühür vurduklarını anlattı.

"AK Parti Çankırı'yı, Çankırı da AK Parti'yi anlamıştır" diyen Divan Başkanı ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, ''Milletvekilliği babamdan kalmadı. Sizsiniz bizim patronumuz. Sizinle çalışıyor ve hizmet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddesi gereğince faaliyet raporu, gelir-gider hesap cetvellerinin okunması ve kabulünden sonra seçime geçildi.
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve Kongre Divan Başkanı Agah Kafkas 29 kişiden oluşan AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 3. Olağan Kongre Yönetim Kurulu asil üye listesini okuyarak sahneye davet etti.

Başkan seçilen İdris Şahin kongreye katılanlara bir teşekkür konuşması yaptı. Şahin, ''Çankırı'da yapılan her üç yarışda da olan arkadaşlarımızla yeniden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna bu kez birlikte çıkıyoruz. Bizler liste yaparken bir kısım kıstaslara uymak zorundayız. Partimizin bir üyesinden hiçbir farkımız olmayacak ve bayrağı en iyi şekilde taşıyacağımıza söz veriyorum. Bizler Çankırı'mıza hizmet ve Çankırı-Ankara arasına köprü olabilmek için aday olduk. Birlik ve beraberlikle tüm Çankırımızı kucaklamak istiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Konuşmalardan sonra tek liste ile yapılan seçimlerde kongreye katılan 594 delegeden 296'sı oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan İdris Şahin, il başkanı seçildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 19:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?