7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

AKP'li Gedikli Çankırı'da

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GEDİKLİ ÇANKIRI'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, demokratik açılımı Berlin Duvarı'na benzeterek, "AK Parti olarak görünmeyen bu Berlin Duvarı'nın yıkılmasında kararlıyız. Bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin gücünü artırarak, pekiştireceğiz. Birilerini söylediği bu ülkeyi bölüp, parçalamak yerine daha güçlü bir hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, partisinin Çankırı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın ardından onuruna verilen yemeğe katıldı. Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı İl Başkanı Avukat İdris Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız'ın hazır bulunduğu yemekte Gedikli, açılım sürecine ilişkin değerlendirmelerde

bulundu. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda alınan kararlar doğrultusunda 81 ili dolaşarak demokratik açılımı anlattıklarını dile getiren Gedikli, muhalefetin süreci çarpıtarak halka yansıttığını savundu. Gedikli, genel seçimler öncesinde çarşaf açılımı yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokratik açılım konusunu farklı bir şekilde yansıtmasını çelişki olarak değerlendirdi.

"AK Parti olarak görünmeyen bu Berlin Duvarı'nın yıkılmasında kararlıyız" diyen Gedikli, "Bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin gücünü artırarak, pekiştireceğiz. Birilerini söylediği bu ülkeyi bölüp, parçalamak yerine daha güçlü bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Almanya'da Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra ne oldu? Bugün bölgede hiçbir sorun yok. Bugün Doğu Almanya'dan gelen bir Merkel Almanya'ya başbakan oldu. Almanya daha güçlü hale geldi. Maalesef bizde de böyle görünmeyen bir Berlin Duvarı vardı. Şimdi

biz bu duvarı yıkıyoruz. Görülmeyen bir Berlin Duvarı vardı, biz bu Berlin Duvarı'nı yıkıyoruz'' dedi.

Bölgesinde önemli bir güç haline gelen Türkiye'nin iç sorunlarını hallederek önüne bakması gerektiğini ifade eden Gedikli, ''Bu açılım demokrasi, hukuk, alevi açılımı gibi birçok konuyu kapsıyor. Öncelikle iç sorunlarımızı hallederek önümüze bakmamız gerekiyordu. Bu yüzden her şeye rağmen demokratik açılımımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, Türkiye'nin tam anayasal bir hukuk devleti olmasıdır'' diye konuştu.

Demokratik açılım sürecinin Meclis'e gelmesinin ardından birçok şeyin netleştiğini dile getiren Gedikli, ''Açılımda uzun vadede, kısa vadede atılacak adımlar ortaya çıktı. Uzun vadede sivil ve demokratik anayasanın gündeme gelmesi söz konusu. Açılımın en önemli niteliği terör. En önemli meselemiz kanayan bu yarayı durdurmaktır. Kanayan bu yaranın sarılması gerekiyor'' dedi.

Mevcut sorunlar çözülmediği taktirde Türkiye'de daha önemli sorunlar doğacağına dikkat çeken Gedikli, "Sorunların çözümü, bu duvarların yıkılması bizim gücümüze güç katar. O yüzden biz buna kardeşlik projesi diyoruz. Birlik beraberlik projesi diyoruz" şeklinde konuştu.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GEDİKLİ ÇANKIRI'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 19:22:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 08:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?