7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Altınmeşe hayranlarını coşturdu

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışması kapsamında Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı İzzet Altınmeşe halk konseri verdi.

Gecede birbirinden güzel türküleri hayranları ile birlikte seslendiren ünlü sanatçı Bayramörenlilere unutulmaz bir gece yaşattı.  Bayramören Nevzat Ayaz Alanı'nda düzenlenen konseri AK Parti Dış İlişkiler Başkan yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, eski bakanlardan Nevzat Ayaz, paraşütçüler ve vatandaşlar izledi.

Gece bir açılış konuşması yapan Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Bayramören'i yamaç paraşütü konusunda marka haline getirmek için önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, ekip çalışması ile önemli bir organizasyonu başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Vali Şemsettin Uzun ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Bu yarışma yıllardır Ankara'nın gölgesinde yaşayan ve devamlı göç veren ilimizin önünü açacaktır. Yamaç paraşütü açısından önemli potansiyele sahip Bayramören'de önümüzdeki yıllarda daha iyi organizasyonlar yapacağız'' dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu da organizasyonun Bayramören'in yanısıra Çankırı ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığını açıkladı.

Yarışma organizatörü Tahsin Tekin de yarışmanın sonuna başarılı bir şekilde geldiklerini ifade ederek, şampiyonaya 65'i yapancı 118 pilotun katıldığını bildirdi.
Şampiyonada 191 kilometre olan Türkiye rekorunu iki sporcunun 204 ve 239 kilometre ile geçtiklerini hatırlatan Tekin, gelecek yıl Dünya Şampiyonası'nı Bayramören'de yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Çankırı Ahi Yaren Derneği yaren ekibi halk oyunları gösterisi sundu. Gösteriler sırasında yabancı sporcularda ekibe eşlik ederek halay çekti. Gecede AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Kınıklıoğlu ile Vali Şemsettin Uzun bir süre beraber oynadılar.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşe Dilekçioğlu'nun sahne almasıyla devam eden gece İzzet Altınmeşe konserinin ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?