3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Anayasa paketinin içinde domuz eti var

CHP ÇANKIRI İL KONGRESİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş siyasal ahlak yasasını çıkarmak olacak. Bu olduğunda dolandırıcılar, naylon faturacılar Meclis'te olmayacak. Dokunulmazlıkları mutlaka kaldıracağız. Anayasa değişikliği yapmak istiyorlar dokunulmazlıklardan bahsetmiyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP İl Kongresi'ne katılmak üzere Çankırı'ya geldi. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan İl Kongresi'nde divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Bingöl yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündemdeki maddeler görüşüldü.

Kongrede bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, CHP'nin hiçbir konuda çözüm önerisi üretmediği yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Kuyruğa vatandaşları dizip, makarna, kömür dağıtıyorlar. Yoksulluğu bu şekilde teşhir ediyorlar. Yoksullukla mücadele için aile sigortasını geliştireceğiz. Her ay ailede kadının banka hesabına bir miktar para yatacak. Bu sayede kimsenin gururu ile oynanmayacak. Sosyal devlette yoksullukla mücadelede yoksulluğun sömürülmemesi vardır. Vatandaşları kuyruğa dizip, bir şeyler dağıtmak ahlaki midir? Vatandaşın gururuyla oynanıyor. Bizim projemizde kimsenin yoksulluğu diğer kişilerce bilinmeyecek.''

Dinin siyasete alet edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Din ile siyaset yapanlar halktan oy almaya başladı. Dini siyasete alet edenler Müslümanlığa en büyük zararı veriyor. Bir başbakan düşünün ezanın zamanını bile değiştiriyor. Şimdi kim inananlara saygılı görün bakalım. Biri çıksın ben inancımı yerine getirirken ben özgürce inancımı yerine getiremiyorum desin, onun inancını özgürce yerine getirmesi için ben mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.

İşsizlik ve yoksulluğun hala devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''İşsizlik ve yoksulluk devam ederken, Başbakan Anayasa değişikliği yapmak istiyor. Tayyip Bey, CHP iktidara geldiğinde kendisinden hesap soracağından korkarak, bu değişiklikleri getiriyor. Ama unutmasın, hangi hakimi getirirse getirsin biz ondan hesap soracağız. İşsizlik devam ediyor. Üniversite mezunları arasında işsizlik üst seviyelerde. Bir yandan da üretimi bitirmeye çalışıyorlar. Bu ülke Yunanistan'dan pamuk alıyor'' dedi.

 ANAYASA PAKETİNİN İÇİNDE DOMUZ ETİ VAR

Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, Cumhuriyet sayesinde bir çobanın bir milletvekili olduğunu ifade ederek, ''Yıllarca Cumhuriyet'i yıkmak için mücadele ettiler, bugün bir kayıkçının oğlu başbakan oldu. Bülent Arınç 10 bin kez haber oldu, bir kez olsun vatandaşın işsizlik sorunuyla ilgili konuşmadı. Hepsinde oraya buraya çattı'' dedi.

Anayasa paketini içinde 100 gram domuz eti olan kıymaya benzeten İnce, ''Şuradan evinize giderken, 1 kilo kıyma alsanız, ben de içerisine 100 gram domuz eti koysam yer misiniz? Anayasa paketi de işte böyle. Anayasa paketinin içinde 100 gram domuz eti var'' şeklinde konuştu.

AK Parti'nin darbe ticareti yaptığını iddia eden İnce, ''12 Eylül'ü yapanlar ortada. 28 Şubat müdahale ise siz öyle düşünüyorsunuz onlar da ortada. Bunların sebebini sormuyorsunuz da neden şimdi darbeyle uğraşacağız diyorsunuz'' diye sordu.

CHP ÇANKIRI İL KONGRESİ YAPILDI
CHP ÇANKIRI İL KONGRESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 17:43:00
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 00:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?